Concert de música medieval a l'ermita de Sant Miquel de Toudell

L'actuació s'havia de dur a terme el passat desembre però es va haver d'anul·lar a causa de la forta ventada que va afectar greument l'ermita

La Torre
28 de febrer del 2015
Aquest diumenge 1 de març a les sis de la tarda, tindrà lloc un concert a l'ermita de Sant Miquel de Toudell. Aquest concert estava previst pel dissabte 13 de desembre passat, però es va haver d'anul·lar a causa de les fortes ventades que van afectar greument al bosc de l'entorn de l'ermita. 

Aquests concerts són una iniciativa que des de l'Associació d'Amics de Sant Miquel de Toudell porten fent des de fa uns anys amb l'objectiu d'obrir l'ermita a noves activitats culturals.

L'ermita romànica té unes dimensions que fan que tingui una acústica perfecte per aquest tipus de concerts, més íntims. Aqui la veu, els intruments antics se senten a la perfecció i fan que la música sigui molt propera i emocionant.

Aquesta vegada s'oferirà un concert de música medieval a càrrec de l'ensemble Mirall de Trobar integrat per Laura Sintes, Alejandro Hernámdez, Octavio Beltrán i Néstor Pindado. El preu de l'entrada-donatiu és de 10 euros (651309319 o per mail a [email protected]).

Mirall de trobar és un ensemble de músics professionals de diferents procedències que es troben en els cursos de música medieval Cerverí de Girona, dirigits pel Dr. Mauricio Molina, el 2011. Des d’aleshores, units per l’interès en el repertori musical medieval i sota el propòsit de fer reviure una música poc difosa a Catalunya, comencen la seva trajectòria apostant per una interpretació històricament informada que passa per la utilització d’instruments històrics, partitures amb notació no mensual i pneumàtica original de l’època, afinació pitagòrica, dicció textual basada en tractats medievals i estils interpretatius fonamentats en el context geogràfic, social, cultural i polític que suggereixen les fonts d’informació consultades.