Terrassa recorda Einstein

Dins de la 8a Jornada de divulgació de la realitat, s'ha decidit col·locar aquest dissabte una placa commemorativa dedicada a l'eminent físic, qui va visitar la nostra ciutat el febrer de 1923

per La Torre, 27 de febrer de 2015 a les 20:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El físic Albert Einstein tindrà una placa commemorativa a la nostra ciutat Foto: Albert Einstein Archives


Aquest dissabte 28 de febrer es celebrarà a Terrassa la 8a Jornada de la Relativitat organitzada per Planeta da Vinci i l'Agrupació Astronòmica de Terrassa. La data pràcticament coincideix amb la de la visita d'Albert Einstein a Terrassa l'any 1923.

 
En homenatge a aquesta visita i a la seva trajectòria, l'Ajuntament de Terrassa ha decidit dedicar una placa commemorativa a l'eminent físic. Aquesta placa es descobrirà el mateix dia 28 de febrer a les onze del matí, en acabar la primera conferència de la Jornada.

 
L'acte es realitzarà a la façana de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa al carrer Colom cantonada amb Miquel Vives i comptarà amb la presència del Regidor d'Universitats Juan Antonio Gallardo. No cal invitació per assistir a aquest acte.

Einstein va ser convidat a donar conferències a Barcelona, Madrid i Saragossa. Durant la seva estància a Barcelona, el 24 de febrer de 1923 va visitar Terrassa de la mà de Josep Puig i Cadafalch. L’arquitecte li va mostrar la Seu d’Ègara, on ell havia treballat prèviament. Aquesta visita va motivar diferents persones i entitats de Terrassa a organitzar les Jornades de Divulgació de la Relativitat, cada darrer dissabte del mes de febrer des de l’any 2008.

 

Participació