La ILP per fer front a l'emergència habitacional arriba al ple de Terrassa

La PAH, Observatori DESC i Aliança contra la pobresa energètica presenten aquest dijous una moció perquè l'Ajuntament se sumi a la campanya de la Iniciativa Legislativa Popular | Només a Terrassa, ja s'han recollit més de 3.500 signatures

La Torre
24 de febrer del 2015
L'Observatori DESC, les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de Catalunya i l'Aliança contra la Pobresa Energètica, són els impulsors de la campanya a nivell català de la "Iniciativa Legislativa Popular de Mesures Urgents per fer front a l'emergència habitacional i a la Pobresa Energètica" que volem fer arribar al Parlament de Catalunya en els propers mesos.

Sota el lema central "Avui Es Pot" la "ILP habitatge" posa sobre la taula la necessitat urgent de canvis legislatius a Catalunya per fer front als desnonaments i a la pobresa energètica, per  garantir el dret a l'habitatge digne i adequat de les persones. Al Juliol es va presentar la campanya, i un cop admesa a tràmit pel Parlament, al desembre es va llançar a nivell català la fase de recollida de signatures. En necessitem un mínim de 50.000 perquè el Parlament la discuteixi. 

El 13 de gener van fer la presentació a nivell local per explicar la ILP a Terrassa i demanar un suport massiu de la població a aquesta iniciativa. Ara mateix ja disposen de 14 punts fixes i 2 punts itinerants cada setmana a la nostra ciutat. Fins ara, i en tan sols 2 mesos des que es va admetre a tràmit a tot Catalunya ja s'ha recollit la xifra rècord de 40.000 signatures, de les quals 3.500 signatures s'han recollit a Terrassa.

En aquest moment s'està portant als plens de tots els Ajuntaments de Catalunya una moció de suport a la ILP. Aquest dijous, la PAH i la FAVT la porten també al ple de l'Ajuntament de Terrassa. Igual que es va fer amb l'anterior ILP per la dació en pagament, per aturar els desnonaments i pel lloguer social; volem que els plens dels nostres municipis donin suport als canvis legislatius necessaris per garantir el dret a l'habitatge.

Des de les entitats, esperen que el ple de Terrassa doni suport a la ILP Habitatge. "Demanem als regidors i regidores que votin a consciència i  pensin en les vides que hi ha en joc. Que posin per davant els drets  fonamentals més bàsics de les persones i deixin de banda els interessos partidistes i dels bancs que vulneren drets. Hem fet arribar la moció a tots els regidors i regidores perquè siguin plenament conscients de què votaràn el dijous al Ple de l'Ajuntament".