Facebook treballa per conquerir el món de la realitat virtual

La xarxa social vol incorporar aquesta aplicació virtual a la secció de notícies dels perfils

990_1424680584virtual
990_1424680584virtual | Europa Press
Europa Press
24 de febrer del 2015
Actualitzat a les 9:08h

Facebook amplia fronteres desconegudes treballant per integrar la realitat virtual a la secció de notícies dels perfils. El cap de producte, Chris Cox, va explicar la visió de la companyia en la conferència Code/Media celebrada el dijous passat a Dana Point (Califòrnia, Estats Units). 

Segons Cox, ja s'han desenvolupat unes versions de demostració. En una d'elles, els usuaris poden estar virtualment dins de la cabina d'un F/A-18 Hornet, volant sobre Colorado amb els Blue Angels, el grup que s'encarrega de la demostració de vol de la Marina dels Estats Units. En una altra, es transporta els usuarus a Mongòlia, dins d'una cabanya amb una dona que està cuinant, o des de l'aire per veure el paisatge. "No són moltes les persones que visitaran Mongòlia durant la seva vida. Jo mai he estat allà", va dir. 

Els usuaris també podrien compartir les seves experiències a Facebook. Per Cox, s'afegeix una altra dimensió al que ja comparteixen les persones: fotografies, vídeos, textos, idees, pensaments.

L'origen de la idea prové de la compra per la qual la companyia va decidir gastar 2.000 milions de dòlars l'any passat: l'empresa emergent Oculus VR, dedicada a fabricar cascos de realitat virtual amb efectes visuals i sonors. El creador de Facebook, Mark Zuckerberg, va dir que la seva xarxa social ajudaria a accelerar els plans d'Oculus per fer jocs i entorns d'immersió virtual. 

"Això és només el principi", va destacar Zuckerberg. "Després dels jocs, convertirem Oculus en una plataforma per moltes altres experiències. Imagina que estàs gaudint d'un partit assegut al costat de la porteria, que estudies en una classe amb estudiants i professors de tot el món, o que un metge et visita cara a cara amb només posar-te unes ulleres a casa teva". 

Tot i així, no s'espera que aquest projecte surti al mercat a curt termini, ja que el cas Oculus Rift no està a la venda pel públic general, i encara es desconeix el seu cost i la seva popularitat. "Probablement no serà a curt termini, ja que estem molt lluny de que tot el món tingui aquests equips", va anunciar Cox.