Millores en 70 espais de jocs infantils a Terrassa

El conjunt de les diverses actuacions té un pressupost de 205.700 euros

La Torre
24 de febrer del 2015
Actualitzat a les 8:22h
L’Ajuntament de Terrassa, en el marc del programa Terrassa Barris en Marxa, portarà a terme en els propers mesos una intervenció generalitzada als espais infantils de tota la ciutat, amb un total de 66 actuacions repartides per la pràctica totalitat dels barris de la ciutat. Els treballs van començar la setmana passada a la plaça del Roc Blanc.

Les actuacions que es duran a terme són de tres tipus: a una vintena d’espais s’incorporaran jocs infantils nous o es substituiran els existents per altres de nous, s’instal·laran tanques i es col·locaran cartells informatius. A deu espais més s’adequaran les tanques per garantir que compleixen la normativa i es millorarà la informació. Finalment, a una trentena d'espais es col·locaran cartells informatius.

La primera fase d’aquesta actuació suposa la retirada dels jocs i l'adequació de l’espai amb sauló per garantir la seguretat fins a la finalització de les feines. La instalació dels nous jocs es farà de manera esglaonada en funció de la disponibilitat del material. El conjunt d’aquestes intervencions s’ha encarregades a l’empresa Galitec Desarrollos Tecnológicos S.L. per un import de 205.700 euros (IVA inclós).  

Més de 40 mil euros a Ca n'Anglada i Les Arenes

A banda d’aquest conjunt d’actuacions, l’Ajuntament de Terrassa ha finalitzat aquest mes de febrer dues intervencions més en jocs infantils de la ciutat. En primer lloc, també dins del programa Terrassa Barris en Marxa, s’han instal·lat nous jocs infantils accessibles per a infants amb discapacitat motriu, sensorial o mental a la plaça de Ca N’Anglada. El conjunt de jocs està format per un joc adaptat per l’accés amb cadira de rodes i amb diferents elements per manipulació i dos jocs inspirats en els trens que ofereixen diferents activitats, accessibles per a infants amb diverses discapacitats. Els treballs els ha dut a terme l’empresa Garden Egara Obres S.L. per un import de 25.697,98 €.

Per la seva banda, el servei de Gestió de l’Espai Públic ha fet una intervenció integral de manteniment a la plaça que ha inclòs l’arranjament del paviment als llocs on havien aparegut esquerdes, la retirada dels arbres que estaven malalts i que podien constituir un perill, la reparació de fitons, la pavimentació amb sauló de l’espai infantil i la instal·lació d’una tanca al voltant d’aquest espai. A la primavera està previst sembrar vegetació a la plaça.

D’altra banda, i en aquest cas al marge del programa Terrassa Barris en Marxa, en aquests dies han finalitzat també les tasques d’adequació de jocs infantils a la plaça de Federico García Lorca, al barri de Les Arenes - La Grípia - Can Montllor, una intervenció que l’Ajuntament de Terrassa ha dut a terme a petició dels veïns del barri. En aquesta plaça hi havia una font ornamental molt deteriorada que s’ha substituit per un conjunt de jocs infantils, amb un grup d’elements per a infants de dos a sis anys i un altre per a majors de vuit, en un entorn de sorra amortidora. Les obres, amb un pressupost de 18.225 €, han anat a càrrec també de l’empresa Garden Egara Obres S.L. amb la col·laboració del servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament. Properament l’espai s’ampliarà amb un nou joc i es completarà el conjunt amb una tanca.