Llibre i Rivera, els més destacats a la Lliga Catalana d'esgrima

La Torre
23 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:32h
L'equip femení egarenc
L'equip femení egarenc | Foto: CECT

L'equip femení egarenc Foto: CECT


El Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa va participar dissabte a la Lliga Catalana d’Esgrima, en modalitat d’Espasa Masculina Absoluta i Espasa Femenina Absoluta. La prova va reunir més d’un centenar d’esgrimistes de tot el país (88 homes i 24 dones).

EL Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa va presentar una de les participacions més destacades, amb 12 tiradors i 5 tiradores. Jordi Llibre, David Gonzàlez, August Algueró, Xavi Morera i Dani Marco, Roger Camps, Jan Moros i Paco Peñuela, així com els infantils Josep Ashi, Arnau Guiteras, Bernat Tobella i Daniel Fenoy van prendre part en la categoria masculina. La representació femenina del club va ser Irene Rivera, Marina Roncal, Paqui Sanchez, Anna Esteve i Anna Moreno.
  
Destaca l'excel·lent resultat d'Irene Rivera, arribant als quarts de final, on l’experimentada Patrícia Jiménez va barrar-li el pas a les semifinals. Anna Esteve va protagonitzar un trepidant assalt de vuitens de final contra la tiradora del SAM Maria Rosa Jimenez. Malauradament, la remuntada va ser insuficient i va perdre per un ajustat 15 a 13.
  
En categoria Masculina, només Llibre, Morera, Marco i Guiteras van passar la criba de la segona volta de polues. Dani Marco va arribar a les eliminatòries després de diversos tornejos quedant-s’hi a les portes, i va caure deixant bones sensacions per un ajustat 15-13 amb el tirador del SAM Bartomeu Llopis. També Xavier Morera va plantar cara fins al final al tirador del SAM Jaume Amorós, amb qui va perdre per 15 a 12. Arnau Guiteras, amb només 14 anys, va passar les dues voltes de poule amb competitivitat i va arribar a les eliminatòries.
 
Jordi Llibre va realitzar una bona poule, que li va permetre avançar fins els setzens de final. L’assalt contra l'ampostí Yeray Gil va estar marcat per una primera fase en la qual Llibre, volent tenir sempre la iniciativa, va cometre errors de precipitació. Tot i que en la segona meitat de l’assalt Llibre va gestionar millor el ritme de l’assalt, reservant els atacs fins a aconseguir agafar el ferro del rival, i obligar-lo a atacar des de més lluny, el desavantatge inicial va ser massa gran per capgirar el marcador, acabant en la 18a posició.
 

L'equip masculí egarenc Foto: CECT