Photoshop compleix 25 anys, repàs als retocs més sonats

El programa permet modificar per complet la imatge de les persones

Redacció
22 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:33h
990_1424428632video_photoshop
990_1424428632video_photoshop

Photoshop ha arribat al quart de segle: el famós programa d'edició d'imatges ha complert aquest febrer 25 anys. Creat pels germans Thomas i John Knoll el 1990, aquesta eina s'ha convertit en un imprescindible al món actual. De fet, els seus impulsors asseguren que nou de cada 10 imatges de les que ens rodegen han estat retocades amb aquest programa,des de les que apareixen als embolcalls d'aliments fins a les que surten als catàlegs, segons informa la "BBC".

A dia d'avui el software ofereix un ventall d'opcions tan àmplies (treball multicapa, gestió avançada de color, efectes creatius,etc.) que és capaç de modificar per complet el rostre i el cos d'una persona. Unes possibilitats, sens dubte, molt més extenses que les que incloïa la versió inicial ideada per funcionar amb el mític Macintosh Plus.

Al llarg d'aquests 25 anys Photoshop ha protagonitzat desenes de titulars, especialment aquesta darrera dècada on els retocs fotogràfics han augmentat de manera considerable. Diversos àmbits i personatges públics, com per exemple l'actriu Kate Winslet, han denunciat públicament l'ús d'aquesta eina, ja que consideren que adultera la realitat i dóna una imatge de perfecció inexistent.

En aquest sentit, les fotografies que s'han filtrat recentment de la model Cindy Crawford i de la cantant Beyoncé, constaten com efectivament les persones sense defectes que "crea" el programa estan allunyades del natural i comú. A Youtube podem trobar centenars d'exemples dels retocs més sonats fets amb Photoshop:

Tot i això, també hi ha qui dóna utilitats artístiques a aquesta eina, com l'argentí Martín de Pasquale, creador d'imatges com les que us oferim a continuació: