Presó per als cinc detinguts d'un clan que forçava una dona a prostituir-se

En els escorcolls fets a Terrassa els agents van localitzar documentació dels detinguts que els relaciona amb més víctimes d’explotació sexual

J.M.O.
21 de febrer del 2015
Actualitzat a les 19:05h
Un dels detinguts d'un clan  romanès que forçava una dona a prostituir-se
Un dels detinguts d'un clan romanès que forçava una dona a prostituir-se | Mossos

Els cinc membres d’un clan familiar detinguts el passat 17 de febrer a Terrassa acusats dels delictes de prostitució (lucre per explotació), detenció il·legal, coacció a la prostitució, agressió sexual amb penetració i falta de lesions han ingressat a presó després de prestar declaració davant del Jutjat d’Instrucció número 1 de Terrassa. Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, van portar a terme un dispositiu policial a la capital egarenca que es va saldar amb la detenció dels cinc membres del clan, ara a la presó, que haurien coaccionat i obligat una noia a exercir la prostitució. Durant l’operatiu, els agents dels dos cossos policials van realitzar l’entrada i escorcoll en tres domicilis.
 
La víctima, en la denúncia que va presentar davant de mossos, va manifestar que patia agressions tant físiques com sexuals per part dels membres del clan i que l’obligaven a exercir la prostitució a la via pública, fos quina fos la situació climatològica, fins i tot quan estava malalta de tuberculosi. A partir d’aquesta denúncia que els agents de la Guàrdia Urbana van traslladar als Mossos d’Esquadra es va iniciar una investigació que, en una primera fase, va culminar el passat dimarts.
 
La investigació continua oberta atès que els investigadors han trobat nous indicis que relacionen el clan amb més víctimes d’explotació sexual. Fruit dels tres escorcolls que van tenir lloc a Terrassa el 17 de febrer els agents van localitzar documentació que els relaciona amb d’altres noies que estarien sota la seva tutela. Així mateix, es dóna la circumstància que en un dels domicilis hi havia un nen de cinc anys fill d’un dels membres del clan que va ser immediatament posat a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.
 
D’altra banda, cal tenir en compte que dos dels detinguts ja havien complert penes de presó després que l’any 2009 els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal els detinguessin en el marc d’un operatiu també contra el tràfic d’éssers humans en el qual es van detenir vint persones acusades dels delictes de prostitució, dinou de les quals van ingressar a presó.