Terrassa acull la 2a Festa del Calçot i la Col Brotonera

Aquest dissabte l'Eix Comercial Sant Pere organitza diverses activitats, parades i degustacions relacionades amb aquests dos productes locals

La Torre
20 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:29h
Aquest dissabte, dia 21 de febrer, l'Eix Comercial Sant Pere organitza la 2a Festa del Calçot i de la Col Brotonera. L'objectiu que persegueixen és dinamitzar el Mercat i aquest eix comercial mitjançant un producte que agrada a molta gent, i que la manera de menjar-lo esdevé per si sol una festa.

Al Mercat de Sant Pere hi ha diversos comerciants/pagesos que conreen els seus propis calçots, i per tant en aquest cas a més de ser un producte de temporada, també és un producte de proximitat. També amb aquesta festa es vol donar a conèixer, de la mà de la Fundació Terrassenca Sant Galderic i la Fundació Miquel Agustí, i el Grup de Terrassa Gastronòmica un altre producte de proximitat que s'està reintroduint al nostre territori, com és la Col Brotonera o els Espigalls.

L'activitat consistirà en organitzar una petita fira-mercat dedicat al calçot. A la Fira/Mercat hi haurà parades de venda dels productes locals, així com les graelles on couran calçots i carns per la calçotada del migdia. Hi ha previst instal·lar una zona de venda, una de graelles, una de tallers i la zona de degustació, on s'habilitarà l'espai amb taules i cadires per tal que la gent pugui seure i menjar tranquil·lament els productes acabats de coure. També hi haurà tallers infantils i un concurs de tapes elaborades amb calçots.

Concurs de tapes

Els participants hauran de portar una tapa (tres racions) elaborada amb el calçot com a producte estrella. Les tapes es presentaran de 11 a 12 hores a l'espai reservat pel concurs. A partir de les 12 i fins a les 12,45 hores els visitants podran votar la millor presentació. A les 12 també hi haurà la valoració amb el Jurat i s'escollirà les tres millors tapes. A les 13 hores, es donaran els premis a les tres millors tapes i a la millor presentació.

Timing de la jornada:

10 a 15 h.: Parades venda productes relacionats amb els calçots
10 a 13 h.: Tallers infantils
11 a 14 h.: Espai promoció i degustació de la Col Brotonera
11 a 12 h.: Presentació tapes del Concurs de tapes elaborades amb calçots
12 a 12.45 h.: Votació popular per escollir la tapa més ben presentada
13 h.: Lliurament premis Concurs de tapes 
13.30 a 15 h.: Calçotada Popular