Terrassa acull la 5a Jornada Gastronòmica del Cigró Menut

És un producte autòcton i de qualitat fruit del treball dels pagesos de la Cooperativa Agrària de Sabadell

La Torre
21 de febrer del 2015
Actualitzat el 25 de febrer a les 7:57h
Presentació dels menús al Mercat de la Independència
Presentació dels menús al Mercat de la Independència | Maria Diaz

Presentació dels menús al Mercat de la Independència Foto: Maria Diaz


Del 20 de febrer al 15 de març tindrà lloc la V edició dels Menús Gastronòmics del Cigró Menut de Terrassa. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va presidir la presentació d'aquestes noves Jornades Gastronòmiques organitzades pel Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca amb la col·laboració d’Estrella Damm Inèdit. En les jornades també hi col·laboren l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independència, l’Ajuntament de Terrassa i Terrassa Gastronòmica. 
 

L'alcalde i el president del Gremi amb el tríptic informatiu Foto: Maria Diaz

L’acte, celebrat al vestíbul principal del Mercat de la Independència, també ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado, i de la regidora de Turisme, Teresa Casals. L'objectiu és apropar al públic aquest producte fet a les nostres terres. Així, en tots els restaurants participants es podrà degustar menús elaborats per a l’ocasió on el cigró menut és el protagonista dels plats. 

El cigró menut és un producte autòcton i de qualitat fruit del treball dels pagesos de la Cooperativa Agrària de Sabadell. És una varietat d’origen desconegut que ens remunta uns 15 anys enrere, iniciativa d’un soci de la Cooperativa, i que ja en fa tres que es cultiva al Parc Agrari de Sabadell. La seva producció és característica per l’ús d’adob orgànic (fems de bestiar), i és un producte de secà que es recull a principis de juliol. El cigró menut és de color marró, de mida petita, però quan es cou creix força. El seu sabor és intens i molt característic i la seva textura suau i de pell imperceptible.
 

Establiments on es podrà degustar el Cigró Menut