21
de febrer
del
2015
Actualitzat
el
25
de febrer
a les
7:57h
Presentació dels menús al Mercat de la Independència Foto: Maria Diaz
Del 20 de febrer al 15 de març tindrà lloc la V edició dels Menús Gastronòmics del Cigró Menut de Terrassa. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va presidir la presentació d'aquestes noves Jornades Gastronòmiques organitzades pel Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca amb la col·laboració d’Estrella Damm Inèdit. En les jornades també hi col·laboren l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independència, l’Ajuntament de Terrassa i Terrassa Gastronòmica.
L'alcalde i el president del Gremi amb el tríptic informatiu Foto: Maria Diaz
El cigró menut és un producte autòcton i de qualitat fruit del treball dels pagesos de la Cooperativa Agrària de Sabadell. És una varietat d’origen desconegut que ens remunta uns 15 anys enrere, iniciativa d’un soci de la Cooperativa, i que ja en fa tres que es cultiva al Parc Agrari de Sabadell. La seva producció és característica per l’ús d’adob orgànic (fems de bestiar), i és un producte de secà que es recull a principis de juliol. El cigró menut és de color marró, de mida petita, però quan es cou creix força. El seu sabor és intens i molt característic i la seva textura suau i de pell imperceptible.