El PSC Terrassa demana al PP que retiri la nova llei de l'avortament

Els socialistes portaran al proper ple de febrer una proposta de resolució per tal de demanar al PP que no aprovin la reforma

La Torre
22 de febrer del 2015
Actualitzat a les 8:37h
Els socialistes rebutgen frontalment la reforma que el PP ha plantejat per canviar la Llei de l’avortament i obligar a les noies de 16 i 17 anys a obtenir el consentiment dels seus pares o tutors legals en cas que vulguin interrompre l’embaràs. Segons la Secretària d’Igualtat del PSC de Terrassa, Àngels Font: “aquest és un moviment clarament partidista, el PP vol aconseguir uns quants vots a canvi de fer un pas enrere no sols en els drets de les dones sinó de tota la societat”. 

Per la seva banda Almudena Almagro, regidora de Polítiques de gènere a l’Ajuntament de Terrassa, ha anunciat que el PSC portarà al proper ple de febrer una proposta per tal de demanar al PP que retiri aquesta reforma “que pretén retallar l’avortament legal per la porta del darrera, sense debat i fent ús de la seva majoria absoluta”. Almagro ha lamentat que un cop més “el PP governi contra les dones “i ha recordat que l’actual Llei de l’avortament, aprovada amb molt de consens i impulsada pel govern socialista “funcionava bé, és una llei de terminis i això donava seguretat a les dones que es veuen abocades a una situació complicada com és un avortament”. Segons les darreres dades del 2013, En tots aquests anys de la normativa en vigor s’han aconseguit les taxes d'avortament més baixes en els últims set anys. Així mateix, segons un estudi realitzat per l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (ACAI ), a tot l’estat només 113 noies de 16 i 17 anys d’un total de 913 que van decidir avortar entre gener i setembre de l’any 2014 ho van fer sense el coneixement dels seus pares o tutors.

Almagro ha recordat que la llei actual preveu que les dones de 16 i 17 puguin interrompre l'embaràs amb informació i acompanyament dels seus pares, excepte “en circumstàncies especials, com una situació de violència intrafamiliar de maltractaments, de coaccions, de desemparament o de desarrelament”. Amb el canvi que proposa el PP, "una menor amb un pare maltractador que vulgui avortar haurà de demanar-li permís”, ha explicat la regidora. 

Almagro ha reclamat al govern que sigui “valent i que es fixi en les polítiques que s’apliquen a altres països com Alemanya o Bèlgica, on les lleis són molt més progressistes”. Segons ha declarat Almagro: “des del PSC creiem que no hi ha justícia social possible mentre no guanyem la plena igualtat”.