Orbital 40, participa en el programa YUZZ per a joves emprenedors

El Parc Científic egarenc serà un dels centres en què s'habilitarà un espai de treball, formació gratuïta i tutoria personalitzada per als joves seleccionats

La Torre
19 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:37h
Orbital 40 (el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa) que articula la col·laboració entre el Centre Tecnològic LEITAT, EUNCET i Ajuntament de Terrassa, brinda espai de treball, formació gratuïta i tutoria personalitzada als joves que vulguin participar al programa YUZZ "Joves amb idees" que impulsa el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb el suport de Banc Santander.

Amb la incorporació de 10 nous centres -sumant un total de 42-, la convocatòria per participar al programa romandrà oberta fins al 26 de febrer. Aquells interessats podran presentar la seva candidatura de forma gratuïta a la pàgina web.

Els seleccionats tindran l'oportunitat de desenvolupar la seva idea de negoci i els millors projectes optaran a múltiples viatges a Silicon Valley, beques per assistir al Fórum IMPULSA i 60.000 euros en premis per finançar el seu projecte.

Procés de selecció

Per a la selecció dels participants es realitzaran entrevistes personals després d'una preselecció basada en la valoració d'aspectes com el perfil emprenedor, la trajectòria del candidat, la seva capacitat per comunicar la idea proposada, el component innovador del projecte, la seva creativitat i el potencial de creixement del negoci. 

Els candidats triats s'incorporaran al programa i podran beneficiar-se de l'accés al centre YUZZ TERRASSA on comptaran amb espai físic per desenvolupar la seva idea, podran relacionar-se amb altres emprenedors i rebre formació d'una xarxa de més de 200 experts professionals que els guiaran, juntament amb un tutor individual, en la realització del pla de negoci més viable per a cada projecte. Una vegada finalitzat el procés de formació i assessorament, els millors de cadascun dels centres YUZZ viatjaran a Silicon Valley, la meca mundial d'innovació en l'àmbit de les noves tecnologies, on se'ls brindarà accés a fòrums de finançament, assessorament i contacte amb inversors. 

A més, els tres millors projectes de tot el país rebran una dotació econòmica per ajudar-los a engegar el seu negoci: 30.000 € per al primer premi, 20.000€ per al segon i 10.000€ per al tercer.

Creació de més de 500 empreses

YUZZ és un programa dirigit a joves d'entre 18 i 30 anys que ofereix, durant cinc mesos, suport, formació i assessorament per elaborar plans de negoci basats en idees de base tecnològica. En les seves cinc edicions anteriors s'han creat més de 500 empreses i en l'últim any han participat 600 emprenedors amb 378 projectes.

La col·laboració del Centre Tecnològic LEITAT i l'Ajuntament de Terrassa al costat d'altres 42 entitats locals públiques i privades, fa possible que CISE, a través de Santander Universitats- desenvolupi el programa a l'estat espanyol. YUZZ compta a més amb el suport d'altres entitats i organitzacions a nivell estatal com Indra, Intel, Tuenti, Secot, la Fundació Princesa de Girona o la Fundació INCYDE, Emprenedors i RedEmprendia que aposten per la promoció del talent de joves amb projectes de negoci.