Nou grup de directius per intercanviar experiències i coneixements

La Torre
18 de febrer del 2015
Tretze directius conformen aquest grup
Tretze directius conformen aquest grup | Foto: Cambra de Terrassa
Una trobada de team building a Collbató celebrada els dies 14 i 15 de febrer ha estat el punt de partida d’un nou grup de la Plataforma Empresarial Plató de directius que impulsa la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa. Es tracta d’una plataforma de transferència de coneixement, intercanvi d’experiències i networking amb una metodologia totalment innovadora. En aquesta trobada celebrada el cap de setmana un equip format per tretze directius, dos empresaris dinamitzadors i tècnics de la Cambra de Terrassa han definit el calendari, contingut i metodologia d’un programa de treball que els portarà a conèixer, aprofundir i experimentar les millors pràctiques directives en determinats àmbits de la gestió empresarial al llarg dels 10 mesos de durada del programa. 

Inspirat en el model que la Cambra va iniciar l’any anterior sota el paraigües de la UE, la plataforma empresarial Plató de col·laboració entre directius està concebuda com un sistema de transferència de know-how entre empresaris guiat per empresaris. Sota una metodologia pionera a Espanya, la plataforma Plató pretén millorar la gestió empresarial de propietaris i gerents mitjançant l’intercanvi d’experiències i coneixements a partir d’un programa de treball definit ad-hoc i dissenyat i dinamitzat pels propis empresaris participants.

A través d’aquesta fórmula, el grup de tretze empresaris de sectors diferents i no competidors participen en aquesta tercera edició del projecte Plató durant un període de 10 sessions, a raó d’una per mes. El grup estarà dinamitzat per dos directius que actuaran com a mentors i la seva funció és conduir, dinamitzar i donar suport individual als directius participants. Santi Giles, de l’empresa Estamp SAU, i Pere Rodriguez, de l’empresa Kern Pharma-Grup Indukern, participen com a empresaris-mentors. Per part de la Cambra, l’equip tècnic estarà conduït per Josep Prats i Antoni Munuera, director gerent i responsable de Programes de Promoció Empresarial, respectivament, de la institució terrassenca.

Fórmula del benchmarking

La Plataforma Empresarial Plató d’intercanvi de coneixement entre directius és una iniciativa que permet millorar les capacitats de gestió dels empresaris i directius mitjançant una fórmula molt operativa i resolutiva d’intercanvi d’experiències i posada en comú de coneixements que, sota la guia de l’equip dels dos empresaris-dinamitzadors, els permet resoldre qüestions pràctiques dels seus negocis i problemes de gestió del dia a dia, gràcies a les aportacions dels empresaris del grup que han passat per les mateixes situacions.

Després del desenvolupament de la primera edició, que la Cambra de Terrassa va dur a terme sota el paraigües del programa de la UE Plató Learning Network de l’octubre de 2013 al juny de 2014, l’entitat cameral ha consolidat la Plataforma Empresarial Plató com un programa estable de generació de coneixement entre directius.