Miquel Pujadó ressegueix la història de la cançó contemporània en català

Les explicacions per part de l'artista egarenc seran amanides per anècdotes i per interpretacions en viu

La Torre
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 8:28h
Aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre, l'Ateneu Terrassenc acollirà una conferència-recital sobre la història de la cançó catalana contemporània, a càrrec de Miquel Pujadó. L'entrada és lliure i gratuïta.

A més de ser un autor i intèrpret de llarga i intensa trajectòria, Pujadó és llicenciat en Filologia Catalana i doctor en Filologia Romànica, i ha estat durant vint anys professor de llengua i literatura per a adults i per a alumnes d’ensenyament secundari. D’altra banda, profund coneixedor de la Cançó catalana i europea, ha col.laborat i col.labora a publicacions com Serra d’Or, Revista Musical Catalana, Avui, la revista francesa Chorus, etc, i una part de la seva tesi doctoral (De la Chanson a la Cançó. Una anàlisi interrelacionada de les Cançons francesa i catalana contemporànies) fou publicada el 2000 per Proa/Enciclopèdia Catalana amb el títol Diccionari de la Cançó. Dels Setze Jutges al rock català.

La seva trajectòria alhora artística i docent, fa que Pujadó sigui la persona més indicada per tirar endavant un projecte de conferència-recital insòlit: es tracta d’una història de la Cançó contemporània en llengua catalana, des del final dels anys cinquanta del segle XX fins a l’actualitat. D’una manera amena i divertida, però alhora rigorosa, moltes persones podran arribar així a conèixer un gènere importantíssim, però -en comptar amb una presència mínima als mitjans de comunicació- molt mal conegut per part del públic majoritari, especialment el més jove. També serà una bona ocasió de comentar les diverses procedències dialectals dels cantants, la divulgació de la poesia a través de la Cançó, etc.

Les explicacions seran amanides per anècdotes i per interpretacions en viu, comentades, de prop de vint cançons (senceres o fragmentàries) de Delfí Abella, Pi de la Serra, Pau Riba, Lluís Llach, Jaume Arnella, Ovidi Montllor, etc, i alguns temes propis de Miquel Pujadó.