Pas endavant per donar a conèixer el Centre Torrebonica Living Lab

Projecció del documental "Torrebonica, pícnic de la memòria", on a través de diversos testimonis s'explica la necessitat de preservar la memòria històrica de la ciutat com un patrimoni col·lectiu

La Torre
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 15:29h

Projecció del documental al Cinema Catalunya Foto: A.T


El Cinema Catalunya va acollir al vespre l’estrena del documental "Torrebonica, pícnic de la memòria", produït per Canal Terrassa Vallès en el marc del Torrebonica Living Lab, una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa per impulsar el Mas Viver de Torrebonica com a centre de recerca i desenvolupament per al benestar ciutadà. La producció ha comptat amb el patrocini de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa i amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. 

El tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manuel Pérez, va presidir l’acte, que va comptar amb la presència de la regidora de Gent Gran, Josefina Soler, el regidor de Presidència, Juan Antonio Gallardo, i altres membres del Consistori. 
 
Unes tres-centes persones van omplir el Catalunya en la presentació d’aquest vídeo que recull testimonis i experiències de persones grans que van viure i treballar a Torrebonica. L’acte va incloure la conferència “Com funciona la nostra memòria” a càrrec de la neuropsicòloga Maite Garolera, responsable de la unitat de neuropsicologia de l’Hospital de Terrassa i del grup de recerca clínica sobre cervell, cognició i conducta del Consorci Sanitari de Terrassa.

A partir de diferents testimonis i experiències de persones gran que van viure i treballar a Torrebonica. El documental presenta la memòria com un patrimoni col·lectiu que cal preservar perquè conforme la història de països i ciutats. 

Aquesta és una acció emmarcada en els programes municipals TorreBonica LivingLab i la recent adhesió de la ciutat a la Xarxa de "Ciutats Amigues de la Gent Gran”, promoguda per l’OMS (Organització Mundial de la Salut), que cerquen implementar polítiques dirigides a facilitar l'envelliment actiu i saludable de les persones grans per augmentar el seu benestar.