Sàmper critica la gestió del PSC sobre els polígons industrials de Terrassa

El candidat a l'alcaldia per CiU afirma que "si una empresa es volgués instal·lar amb una certa immediatesa, no pot perquè el terreny industrial existent és insuficient i el preu excessiu"

La Torre
16 de febrer del 2015
Actualitzat a les 20:00h
El candidat a l'alcaldia per CiU, Miquel Sàmper, ha reivindicat la seva proposta de reindustrialització i reactivació per a Terrassa enfront de la "mala gestió de l’Ajuntament socialista respecte, entre d’altres, l’activitat generada als polígons industrials de la ciutat".

El convergent ha afirmat que "l’Ajuntament va tard. Proposem fer de Terrassa una ciutat atractiva per als inversors, necessitem fer-la competitiva per crear llocs de treball; la nostra màxima preocupació". Com a exemple, Sàmper ha incidit en l’àmbit dels polígons industrials, “dels 18 solars industrials existents a Terrassa només 7 estan en venda; però el preu d’aquests és molt superior a l’oferta del mercat, això suposa que els empresaris no vulguin invertir-hi”. 

A més, l'alcaldable incideix que "si una empresa es volgués instal·lar amb una certa immediatesa, no pot perquè el terreny industrial existent és insuficient. El cost del solar i el cost de construir una nau no és competitiu".

Un dels eixos principals de la campanya dels convergents és la concreció i implementació d’un model de gestió per als polígons; "per atraure nova inversió i per donar suport al teixit empresarial cada cop menor perquè no es deslocalitzi". La candidatura considera que s’ha de realitzar una bona gestió del sòl industrial per ser "competitius i crear llocs de treball". En aquest sentit, Sàmper ha lamentat que “un valor del m2 del sòl per sobre dels 200 euros, fa a dia d’avui que no es construeixi”.

CiU Terrassa considera que hi ha d’haver una "oferta potent" per generar indústria i per aconseguir que les gran empreses es fixin en el gran atractiu de Terrassa. “S’ha de dibuixar Terrassa com una ciutat atractiva; s’ha de despertar la ciutat per crear llocs de treball”. Per això creuen que la creació de solars industrials amb naus de grans metres quadrats és "bàsic per ser competitius dins del sector. I això generarà llocs de feina, el nostre màxim objectiu i aportarà benefici al conjunt de la ciutat".

“No es tracta simplement de desenvolupar nou sòl productiu, sinó que el desenvolupament d'aquest s'ha d'acompanyar inevitablement d'actuacions que aportin significativament en la seva qualitat i que permetin oferir a les activitats que hi ha instal·lades, i a les que tinguin la voluntat de fer-ho, aquell entorn que permeti incidir decisivament en la seva competitivitat”, ha reblat.