Ocupació de la PAH Terrassa d'una oficina d'Ibercaja reclamant solucions

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca dóna un ultimàtum a l'entitat bancària, acusant-la de continuar "enganyant, estafant i fent fora la gent de casa seva"

La Torre
16 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:32h
Després d'hores tancats, la PAH ha aconseguit acordar una reunió
Després d'hores tancats, la PAH ha aconseguit acordar una reunió | Foto: PAH Terrassa

Membres de la plataforma dins de les oficines de la rambla Foto: PAH Terrassa


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Terrassa s'ha desplaçat aquest dilluns al matí fins a l'oficina d'Ibercaja ubicada a la rambla d'Egara, davant dels Ferrocarrils de la Generalitat, per donar un ultimàtum a l'entitat bancària. Desenes de persones han omplert de papers, pancartes i globus l'interior de l'oficina com a mostra de rebuig per la política que està duent a terme el banc vers les famílies que no poden fer front a les hipoteques.

Després de diverses hores a l'interior de l'oficina (durant les quals els membres de la PAH han dinat i tot), aquesta tarda han aconseguit arrencar un compromís per escrit de reunió a Terrassa -i no a Barcelona com els havien ofert en primera instància- per parlar dels diversos casos afectats.    
 

Després d'hores tancats a l'oficina han arrencat un compromís de reunió Foto: PAH Terrassa


Des de la PAH Terrassa afirmen que Ibercaja no deixa d'obtenir beneficis malgrat la crisi, i assegura que la immobiliària que posseeixen es nutreix de les cases de famílies que ells mateixos han fet fora. La Plataforma es mostra descontenta perquè aquesta entitat bancària té "l'index més elevat d'execucions hipotecàries, subhastes i desnonaments" i subratllen que "es dediquen a assetjar, amenaçar i maltractar psicològicament als seus clients per tal que acceptin les seves condicions, és a dir, que posis en venda la casa -la qual ells en són els compradors- i que abonis la diferència amb el prèstec donat".

La PAH Terrassa ha actuat doncs aquest dilluns per fer pressió a Ibercaja per tal que acordin solucions pactades amb les famílies que es troben en situació vulnerable. Manifesten que continuaran "denunciant les seves males praxis i abusos. O cedeixen ells o somiaran amb nosaltres", sentencien.