La Nova Electra, guanyadora de la rua infantil del Carnestoltes

La plaça Nova s'ha omplert de gom a gom per celebrar un any més el Carnaval dels més menuts | Ramon y Cajal i l'esplai de ca n'Aurell han completat el podi

La Torre
15 de febrer del 2015
Actualitzat el 16 de febrer a les 16:45h
Representants de l'escola Nova Electra recollint el premi
Representants de l'escola Nova Electra recollint el premi | Foto: Lluïsa Tarrida

Representants de l'escola Nova Electra recollint el premi Foto: Lluïsa Tarrida

Gran participació aquest diumenge al matí en la rua infantil de Carnestoltes de Terrassa. Centenars de nens i adults han passejat les seves disfresses pels carrers del centre de la ciutat fins arribar a la plaça Nova, on els esperava la festa i el lliurament de premis del concurs de comparses organitzat per la Mascarada.

L'acte ha estat presidit pel rei/reïna Escupido que ha volgut retre homenatge a l'esforç que han fet infants, pares i mestres amb les disfresses per acabar el seu discurs reivindicant la "importància d'una educació de qualitat" i cridant a què Terrassa "no tingui cap escola amb barracons ni cap esplai sense local".
 

La Roda ha llegit el pregó infantil Foto: Lluïsa Tarrida

Tot seguit, dos alumnes de l'escola La Roda -comparsa guanyadora de la rua infantil de l'any passat- han estat els encarregats de fer un pregó amb versos rimats que ha arrencat diversos aplaudiments. En el discurs han desfilat des de la crisi, la bombolla immobiliària, la pobresa, la independència, el ministre Wert, la corrupció o fins i tot la ventada, i tot fet amb bon humor i amb el punt àcid adequat.

Finalment, la festa ha finalitzat amb el lliurament de premis. Enguany, la comparsa guanyadora segons el jurat ha estat la de l'escola Nova Electra de Terrassa que s'ha vestit amb l'imaginari del circ. Com a recompensa, els infants s'han endut un trofeu, un lot de llaminadures i un val de 250 euros per gastar-se'l amb objectes de carnestoltes a la botiga Gusi. 

Han completat el podi, la comparsa de superherois del Ramon y Cajal i la comparsa sobre el mar i la contaminació de l'esplai Ca n'Aurell. En quart lloc, s'ha lliurat el premi a la comparsa dels menuts Cargols i en cinquena posició, ha quedat la comparsa de Santa Teresa amb el seu món de fantasia.