Un meteorit va creuar el cel de Terrassa

El bòlid va seguir una trajectòria d'oest a est, segons testimonis presencials, que el van descobrir a sobre de Viladecavalls i el van perdre a Sabadell

N.D./La Torre
11 de febrer del 2015
Actualitzat el 14 de febrer a les 7:43h
990_1423642750bolid
990_1423642750bolid


Ahir al vespre un meteorit va travessar Catalunya i es va poder veure a Terrassa, Reus i Tortosa i també en d'altres punts com Barcelona i Girona, tal com molta gent ha informat des de Twitter. Es va poder veure de cap a cap del Principat. No fa massa es va viure un fet semblant al municipi egarenc. Una mena de bola de foc, potser un meteorit, va aparèixer sobre Catalunya el 8 de juliol de 2014. Des de Terrassa va semblar que queia en un angle d'uns 45 graus un avió incendiat, amb la flama viva com si fos la d'una llar de foc, i que recorria  més o menys 100-200 metres

Ahir, 10 de febrer, faltaven pocs minuts per dos quarts de vuit del vespre. Feia una forta llum entre blanca i verdosa. Just ahir al migdia també se'n va poder veure un altre, també de colors molt vius, sobre Altafulla. Durant el dia la NASA va reportar unes 28 boles de foc. Una d'elles va ser la d'ahir al vespre que es va veure en diversos punts del territori.

La terrassenca Glòria Vila i la seva família el van veure clarament. Estaven al carrer de Baldrich. Una part del grup el va observar de cara i l'altre per darrere. El bòlid venia de Viladecavalls i anava cap a Sabadell. Glòria Vila va informar del fet al Meteocat, tot i que primer va pensar que no se la creurien massa. El que diu és que feia molta llum i que va ser visible força estona.

Font vídeo: Bòlid del dia 10 de febrer de 2015, a les 19:22 hora oficial, captat per Josep Maria Petit Prats, astrònom d'Astrogirona.



Alguns tuits de persones que l'han vist: