Ferran Campins, subcampió de Catalunya de marxa en ruta

La Torre
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:19h
Ferran Campins amb la medalla
Ferran Campins amb la medalla | Foto: UAT

Ferran Campins amb la medalla Foto: UAT


Diumenge, es va disputar el Campionat de Catalunya de Marxa en ruta a la localitat d'Igualada. En una matinal molt freda amb un recorregut poc habitual per un campionat de Catalunya de ruta (sortia de la recta principal l’estadi de igualada donava una volta per fora de la instal·lació per tornar al seu inici), el cadet egarenc Ferran Campins va assolir el subcampionat a la categoria Cadet.

Això a més li permet disputar el proper 1 de març a Jumilla (Murcia), el campionat d’Espanya d'Individual i Federacions amb la selecció catalana (hi tenen dret els dos primers més dos a escollir pel seleccionador català Valentí Masana). Campins, que porta un any fantàstic, va penjar-se la medalla de plata i és la seva primera medalla en un campionat de Catalunya on té ja assimilats la distància dels 5 kilòmetres per sota de 26 minuts. En aquesta ocasió va fer 25’36” molt a prop del seu millor registre realitzat al desembre a Guadix en el Campionat d'Espanya d’hivern.

Tres egarencs més

L'altra cara de la moneda la va patir el cadet de primer any de la Unió Atlètica Terrassa Alex Gutiérrez, disputava el seu segon 5 Kilòmetres i els jutges de competició el van desqualificar a manca de 110 metres de l'arribada per marxa irregular. En aquell moment anava en una extraordinària 5a posició i primer del seu any realitzant un temps per sota dels 27 minuts. Ara, toca passar pàgina i preparar-se pel proper campionat d’Espanya a Junilla amb els seus companys, ja que va aconseguir la mínima en el seu primers 5 Kilòmetres a Guadix (Granada).

Per arrodonir la categoria, Ainhoa Martínez realitzava el seu debut en la distància dels 5 Kilòmetres superant tots els reptes marcats pels seus tècnics abans de la competició. L’egarenca aconseguia competir sense patir de genolls, concentrada durant els 5 kilòmetres (fins ara competia en curses de 2-3 kilòmetres) i va arribar en la vuitena posició (lloc de finalista) amb un registre de 29’12” (mínima per disputar el Campionat d’Espanya a Jumilla amb els seus companys cadets).

El quart representant de la UAT, el veterà Josep Alfons Cazurra en la distància de 5 Kilòmetres va realitzar 29”34 (millor marca de la temporada), classificant-se com a tercer, medalla de Bronze del Campionat de Catalunya a la categoria Veterà M-45.