World Vision presenta un informe sobre l'ablació i el matrimoni infantil

La Torre
10 de febrer del 2015
Les representants de World Vision
Les representants de World Vision

Les representants de World Vision


Amb motiu del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, La Fundació World Vision, amb seu a Terrassa, ha presentat l'informe Vincles entre mutilació genital femenina/ablació i matrimoni infantil.

Susanna Oliver, responsable de Projectes, delegada a Catalunya i portaveu contra l'ablació de World Vision, Shaila Torroella, coordinadora de projectes de drets de la dona de l'Àfrica Subsahariana i María del Mar Pastor, doctora en Infermeria, amb cum laude en la seva tesi sobre mutilació genital femenina, han explicat les relacions entre el matrimoni infantil, que afecta a 13,5 milions de nenes cada any, i l'ablació o mutilació genital femenina.

Segons les investigadores, el vincle entre ambdues pràctiques, que són una vulneració dels drets humans de les nenes, prové del control de la sexualitat femenina i és una forma extrema de discriminació de la dona: a les nenes se les valora molt poc i no tenen pràcticament poder de decisió, per això se les força a casar-se o se les mutila sense que s'hi puguin negar. 

El treball de World Vision consisteix en informar les nenes sobre els seus drets, a les mares i als pares sobre els drets dels infants i sobre les conseqüències físiques i psicològiques tant de l'ablació, com del matrimoni infantil. També es forma al personal de salut i les llevadores que duen a terme la mutilació, oferint-los microcrèdits i formació per tal que puguin canviar d'ofici. 

En el projecte que World Vision desenvolupa a Kenia més de 3.000 nenes ja han fet el ritual de pas a l'edat adulta sense passar per l'ablació dels seus genitals, gràcies a la tasca de formació de tots els agents implicats. La incidència de la mutilació genital femenina s'hi ha reduït del 94% al 58%.  

Aquest any  World Vision vol ajudar 250 nenes de Mali, on la incidència de l'ablació és del 98% , i, per fer-ho ha obert una botiga al Madrid que es vol tancar el diumenge 8 de febrer: la idea és que aquest dia ja s'hagin venut els 250 articles, tots ells vinculats a la història d'una nena maliana, per recaptar fons i poder seguir lluitant contra l'ablació.