Podem Terrassa proposa un alcaldable independent

En l'assemblea celebrada, els dirigents de la formació han defensat la confluència com a una forma de poder influir i tenir informació directa del govern municipal

La Torre
09 de febrer del 2015
Actualitzat el 16 de febrer a les 11:04h
Podem Terrassa defensa que la llista de confluència per a les pròximes eleccions municipals sigui oberta i representativa de la ciutadania. Per això, a les negociacions amb la resta de formacions, Podem proposa fermament que l'alcaldable sigui una persona que no militi a cap partit, i que esculli 5 persones de la seva confiança. Aquesta és una de les conclusions a les quals es va arribar a l'assemblea celebrada aquest passat dissabte al Centre Cívic Alcalde Morera.

La formació afirma que els altres 21 candidats a regidors s'escollirien en unes primàries obertes a la ciutadania, prèvia inscripció, i a les quals s'hi podran presentar tant militants dels partits que hi conflueixen, com ciutadans a títol individual. Els dirigents de Podem Terrassa han defensat la confluència com a una forma de poder influir i tenir informació directa del govern municipal, "atesa la situació d'emergència social en què ens trobem".

A la IV Assemblea de Podem Terrassa, el secretari general, Aníbal Garzón va destacar que el partit "no té ni un duro i no ens fa vergonya reconèixer-ho, a diferència dels partits de la casta". Per aquest motiu, en els pròxims mesos hi haurà un projecte a nivell nacional per finançar el Cercle. Garzón també va insistir en la necessitat de la igualtat de gènere, una qüestió encara no resolta i que per Podem Terrassa és un dels eixos més importants. Per això, hi ha un grup que treballa en l’organització del 8 de Març. El secretari general va declarar que Podem "no vol ‘donetes’ al Govern, com fa la dreta, sinó dones que siguin l'avantguarda".

Pel que fa a les xarxes socials, bàsiques en el funcionament de Podem, s’ha presentat a l’Assemblea un web-blog, creat aquesta mateixa setmana, i on es donaran a conèixer totes les activitats del Cercle. A la imatge del blog, s’ha primat que la visió sigui senzilla des de telèfons mòbils i tauletes; la intenció és que en el futur contingui un espai especial dedicat als mitjans de comunicació. També s’ha anunciat la pròxima obertura d’un canal propi a Instagram, per primar les imatges. En general, a totes les xarxes hi haurà "més vigilància per evitar publicacions o comentaris que no compleixin les normes ètiques".