Nova edició de l'Escola de Pares i Mares de Vacarisses

L’acte inaugural tindrà lloc aquest divendres a la tarda

La Torre
06 de febrer del 2015
Actualitzat a les 15:48h
Aquest divendres 6 de febrer, a les cinc de la tarda,  s’engega una nova edició de l’Escola de Pares i Mares de l’alumnat dels centres educatius públics de Vacarisses (escoles bressol El Cuc i El Xic, escoles de primària Font de l’Orpina i Pau Casals, i Institut). Des de l’any 2006, aquest programa pretén oferir un espai de suport i orientació a l’experiència de ser pare i mare, en un ambient d’intercanvi d’impressions amb famílies del municipi. A més, mitjançant un espai de debat i reflexió entorn l’educació, es vol reconèixer la tasca excepcional que duen a terme les persones que s’hi dediquen dia a dia: mestres, professorat, tècnics i tècniques, monitoratge, etc. 

L’edició d’enguany, que acaba al juny per adaptar-se al calendari escolar, ha estat dissenyada per una comissió constituïda per l’Ajuntament de Vacarisses, un representant de cadascun dels centres educatius del municipi i les associacions de mares i pares. La programació s’ha confeccionat a partir dels resultats d’unes enquestes que s’han fet arribar a les famílies de l’alumnat dels diferents centres i de l’Espai Familiar perquè escollissin les propostes de major interès, a més de poder-ne aportar de noves.

L’acte inaugural de l’Escola de Pares i Mares 2015 tindrà lloc a la Sotacoberta d’El Castell, amb un teatre-taller sobre la cooperació entre escola i família. A càrrec de Teatre del Buit, l’acte s’encetarà amb una representació teatral que tractarà, des de l’humor, diferents interaccions de la relació família-escola. A la segona part, es donarà veu al públic assistent per analitzar les situacions representades i reflexionar-hi plegats.

Xerrades i una exposició
En el marc de l’Escola de Pares i Mares, al març, es podrà visitar una exposició sobre alimentació saludable, que es complementarà amb una xerrada al respecte. La resta de la programació abordarà temàtiques útils per a les famílies, com les tècniques d’estudi, les noves tecnologies, el Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) o les drogues. Als actes inaugural i de cloenda, l’Ajuntament de Vacarisses ofereix un servei de cangur per facilitar l’assistència.