Terrassa denuncia la Generalitat pel deute de les escoles bressol

Fins a 36 consistoris han presentat un contenciós administratiu per tal que el Govern català faci front als 11,1 milions d'euros impagats corresponents a dos cursos escolars i denuncien "la inactivitat de la Conselleria"

La Torre
10 de febrer del 2015
La portaveu d’Educació del Grup Socialista, Rocío Martínez-Sampere, ha afirmat aquesta setmana que, a diferència de la consellera Rigau, “som conscients de la realitat social que vivim, insistim en què la despesa en escoles bressol no és despesa, és la inversió més intel·ligent social i econòmica que pot fer un Govern, i som exigents amb el paper del Govern de Catalunya, perquè compleixi amb el seu paper clau com actor dels pactes socials del país”.

A la votació del debat de la moció socialista sobre les escoles bressol, CiU i ERC han votat en contra del punt referit a la dotació econòmica, fins i tot d’una esmena pressupostària de la pròpia ERC. Martínez-Sampere ha recordat que “és una etapa educativa, decisiva per la cohesió civil i social del nostres país. I cal que es faci front a les responsabilitats, que faci front a les seves competències i que no faci desistiment de funcions com ha fet fins ara”.

“Els alcaldes diuen que el que fa el Govern no fent front a les seves obligacions, i no pagant els deutes amb els ajuntaments, és desistiment de funcions. I demana poder planificar millor un nou mapa d’escoles bressols. Estem disposats a parlar de tot del mapa, temes de formació del professorat, de beques per garantir l’equitat, i la tarifació social”, ha dit.

Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació

Precisament aquest divendres, 36 ajuntaments catalans -entre els quals hi ha Terrassa- han reclamat a la Generalitat el deute de les escoles bressol, contret i compromès durant dos cursos escolars —que ascendeix a 11,1 milions d’euros— i contra la inactivitat de la Conselleria. Els representants del Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació a Catalunya s’han reunit al Parlament convocats per l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i per l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor. 

Aquests trenta-sis municipis catalans han presentat un recurs davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar a la Generalitat el compliment de l’acord i l’ingrés del deute. El Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació a Catalunya ha reclamat al Govern que actuï de manera responsable en l’exercici de la seva competència, atesa la derivació financera que ha fet cap a les diputacions. Els municipis també volen evidenciar que la Generalitat ha abandonat el sosteniment econòmic de les escoles bressol i l’educació de 0 a 3 anys, deixant les famílies sense empara i amb incertesa respecte a aquest cicle educatiu a Catalunya.