Pregària contra la fòbia a grups religiosos i per la bona convivència

El Consell Interreligiós organitza un acte aquest dissabte amb la presència de les diverses comunitats religioses egarenques

La Torre
05 de febrer del 2015
Un any més el Consell Interreligiós de Terrassa ha preparat una activitat en el marc de la Setmana per l'Harmonia Interconfessional decretada per la ONU. En aquesta edició, l'institució afirma que "veient que d'uns anys ençà ha aparegut i s'ha desenvolupat amb molta cruesa l'integrisme violent amb justificacions religioses, hem decidit fer una pregària interconfessional amb el lema Religions per la Pau". La convocatòria és el dissabte 7 de febrer a dos quarts de sis de la tarda a la parròquia catòlica de la Sagrada Família, al carrer Faraday, 108. 

Amb aquest acte volen "donar un exemple clar que les religions a quasi tot arreu, i en concret a Terrassa i comarca, estem per la pau. Volem ser i, de fet ho som, instruments de fraternitat i de civilitat. Volem posar seny en les relacions interpersonals i intergrupals en el nostre entorn donant oportunitat a tots els grups religiosos, i també de pensament humanístic laic, d'establir un diàleg i una col·laboració permanent entre ells per foragitar tota temptació de violència, àdhuc oral o escrita, i tota temptació de fòbia a grups religiosos o ètnics els membres dels quals, de manera absolutament majoritària, volen viure no només pacíficament sinó també fraternalment".

El Consell està constituït per la Comunitat Bahá'í, la Comunitat Musulmana i les Esglésies cristianes catòlica i evangèlica i obert a la incorporació d’altres entitats religioses que tinguin alguna seu a Terrassa i voltants.

Hi participaran, a més de les comunitats que conformen el Consell, l'associació Brahma Kumaris, budistes i jueus. També comptarà amb la col·laboració de Justícia i Pau i de l'organista Jordi Figueres.