Terrassa recupera la normalitat

Aquesta nit podria augmentar el risc de nevades i glaçades | Només es manté tallada la carretera de Rellinars des de la B40 i la carretera de Talamanca al km 3

La Torre
04 de febrer del 2015
Actualitzat el 05 de febrer a les 9:46h
Nens i adults han aprofitat la suspensió de les classes per jugar amb la neu
Nens i adults han aprofitat la suspensió de les classes per jugar amb la neu | Foto: Cristóbal Castro

Nens i adults han aprofitat la suspensió de les classes per jugar amb la neu Foto: Cristóbal Castro


La normalitat és a hores d’ara el resum més destacat a la ciutat després de la nevada d’aquest dimecres al matí. Així ho ha constatat el Comitè d’Emergència Municipal, presidit per l’alcalde, Jordi Ballart, reunit per segona vegada avui, a la una del migdia, per tal de seguir de primera mà tots els serveis implicats en l’evolució de la jornada. El servei de Gestió de l’Espai Públic, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Bombers i Serveis Socials han treballat coordinadament al llarg de les darreres hores per tal de garantir els accessos a la ciutat i la circulació urbana, així com la seguretat ciutadana i la protecció de les persones més vulnerables, i permetre l’activitat habitual en centres d’ensenyament i equipaments.

Creu Roja i els voluntaris forestals també s’han sumat a aquestes actuacions extraordinàries. Actualment s’han resolt les principals incidències que hi havia en algunes vies i carrers, i també s’ha restablert la circulació a totes les línies d’autobús. Només es manté tallada la carretera de Rellinars des de la B40 i la carretera de Talamanca al km 3 d’accés a l’EUNCET també està impracticable. L’Ajuntament ja ha demanat al CECAT que actuï amb la màxima celeritat possible en aquests punts que no són de titularitat municipal.

L’Ajuntament concentra ara els esforços en garantir la mobilitat en aquells carrers amb més pendent i en els punts més allunyats del nucli urbà, com les urbanitzacions. D’altra banda, el servei de recollida lateral d’escombraries s’ha mantingut amb normalitat, mentre que el de càrrega posterior, suspès al matí, ha recuperat la seva activitat normal a partir de les dues de la tarda.

La majoria de centres d’ensenyament han fet la seva activitat lectiva amb total normalitat seguint les indicacions de la Generalitat, llevat de les escoles Marià Galí i Cesc Aldea, que han obert, però han derivat l’alumnat a casa; mentre que l’Escola Anna Murià, l’Escola Bressol l’Espígol, i els instituts Torre del Palau i Mont Perdut han tancat les seves portes malgrat les instruccions rebudes.

Centre d'acollida i serveis bàsics

Els Serveis Socials municipals i Creu Roja mantenen obert el centre d’acollida l’Andana de forma excepcional durant tot el dia d’avui (habitualment només obre en horari nocturn) i les places per atendre més persones en especial situació de vulnerabilitat estan garantides. A tal efecte, també s’està fent una nova verificació de les persones que dormen al carrer, per tal de garantir la seguretat de tothom i oferir mantes i altres necessitats bàsiques als que no vulguin anar al centre d’acollida.

Personal de Serveis Socials també ha visitat les famílies de la ciutat que viuen en habitatges en condicions més precàries per oferir l’ajut necessari. Els subministraments d’aigua i electricitat es mantenen a tota la ciutat, excepte el cas puntual de 95 abonats que s’han quedat sense electricitat al carrer del Periodista Grané i que s’espera que puguin recuperar el servei durant les properes hores.

L’Ajuntament continua recomanant que s’evitin els desplaçaments innecessaris i que no s’utilitzi el vehicle privat, i aconsella a les persones de fora de la ciutat que per motius de feina o personals hagin vingut a Terrassa, que no esperin a tornar a les seves poblacions a última hora del vespre, davant l’augment de risc de glaçades conforme avanci la tarda. També es recorda a la població que l’Ajuntament té dipòsits de sal repartits per diversos punts de la ciutat, a disposició de la ciutadania que ho necessiti a títol particular, sempre i quan s’utilitzin per a resoldre problemes de mobilitat al carrer i amb moderació, ja que l’excés de sal també malmet l’asfalt.

Malgrat la normalitat a la ciutat, es manté activat el Pla d’Emergència Municipal davant les previsions de possible empitjorament de la situació meteorològica conforme avanci la tarda, especialment de les sis en endavant. A més de la neu, la baixada forta de temperatures pot ser un factor de risc per les gelades que pugui provocar. El Comitè d’Emergència Municipal estarà pendent d’aquesta evolució per a prendre al llarg de les properes hores les mesures que es considerin oportunes per fer-hi front. Per a més informació podeu accedir a la pàgina web: www.terrassa.cat i a les xarxes socials (Facebook www.facebook.com/ajterrassa i Twitter @trsemergencies i @ajterrassa).