Terrassa manté l'alerta en previsió de noves nevades aquesta nit

Fins el moment no es destaquen incidències rellevants, ni pel que fa la mobilitat en general, llevat d’algunes afectacions molt concretes, ni tampoc en el subministrament d’aigua i electricitat

J.M.O.
04 de febrer del 2015
Actualitzat a les 21:05h
Rotonda de l'avinguda d'Àngel Sallent, a la carretera de Martorell
Rotonda de l'avinguda d'Àngel Sallent, a la carretera de Martorell | Foto: J.M.O.

Rotonda de l'avinguda d'Àngel Sallent, a la carretera de Martorell Foto: J.M.O.


El Comitè d’Emergència Municipal, presidit per l’alcalde, Jordi Ballart, ha decidit en la reunió celebrada aquest matí mantenir activat el Pla d’Emergència Municipal en previsió de l’evolució del temporal de neu a la ciutat.

El Comitè es tornarà a reunir a la una del migdia per avaluar la situació i la possibilitat d’adoptar noves mesures en funció de com evolucioni la situació meteorològica, davant la previsió de baixada de temperatures i d’entrada de vent del nord a partir d’aquesta tarda.

Els serveis municipals continuen treballant intensament per a garantir la normalitat a la ciutat. Fins el moment no es destaquen incidències rellevants, ni pel que fa la mobilitat en general, llevat d’algunes afectacions molt concretes, ni tampoc en el subministrament d’aigua i electricitat, que estan garantits a hores d’ara a tot el municipi.

Tot i així, la previsió d’una forta baixada de temperatures a partir d’aquest vespre podria fer necessari haver de prendre mesures davant les possibles glaçades de canonades. El servei de Gestió de l’Espai Públic i la Policia Municipal han estat treballant durant tota la matinada i aquest matí per mantenir l’accés a les principals vies i carrers de la ciutat.

Malgrat tot, algunes vies de comunicació i línies d’autobús han quedat afectades a primera hora del matí. La carretera de Martorell ha quedat tallada aquest matí en direcció a Terrassa, però ara mateix ja està restablerta la circulació en ambdós sentits. La carretera de Matadepera i la de Rellinars estan tallades a hores d’ara.

A la C-58 hi ha una màquina llevaneus treballant per garantir la circulació en aquesta via principal d’accés a la ciutat, que presenta retencions.

L’avinguda del Vallès i la resta de vies de la ciutat estan obertes amb normalitat. També està garantit l’accés per carretera a l’Hospital de Terrassa.

Pel que fa als autobusos urbans, la línia 12 en sentit Can Palet de Vista Alegre arriba només fins a la benzinera, garantint l’accés al barri, però en sentit contrari no pot accedir a Can Gonteres i finalitza el seu recorregut al Politècnic. La línia 5 no té accés a Can Tries i acaba el seu recorregut a Roc Blanc. La línia 14, que presta servei al Mercadal de Martí l’Humà, tampoc està en servei atès que avui no hi ha mercat. Pel que fa a les línies de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat, de moment es mantenen en funcionament.

Tot i així, l’Ajuntament continua recomanant que s’evitin els desplaçaments innecessaris i que no s’utilitzi el vehicle privat, i aconsella a les persones de fora de la ciutat que per motius de feina o personals hagin vingut a Terrassa, que no esperin a tornar a les seves poblacions a última hora del vespre, davant l’augment de risc de glaçades conforme avanci la tarda.

Es recorda a la població que l’Ajuntament té dipòsits de sal repartits per diversos punts de la ciutat, a disposició també de la ciutadania que ho necessiti a títol particular. Excepcionalment, tots els dipòsits estan oberts per a ús públic.

Com actuar en cas de nevades i gelades