El Pla d'Emergència, en Prealerta per la previsió de nevades

Demà es reunirà el comitè tècnic per risc de precipitacions en forma de neu a Terrassa per coordinar les mesures adients

Nació Digital
02 de febrer del 2015
Actualitzat a les 18:42h
Una nevada a la Rambla
Una nevada a la Rambla | Joan Manel Oller

L’Ajuntament de Terrassa ha posat el Pla d’emergència Municipal en situació de Prealerta pel risc derivat per les nevades que es poden produir a la ciutat durant els propers dies.

Aquest nivell d’activació del pla s’anirà actualitzant d’acord amb el que preveu el Manual d’actuació per a risc d’emergència per nevades en funció de la situació a temps real que es vagi creant al municipi.

L’Ajuntament de Terrassa està atent a les indicacions que ha rebut del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.

Aquestes previsions han fet que s’activi el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase de Prealerta. Per demà dimarts dia 3 de febrer, s'espera que l'episodi de neu es vagi estenent a tot el terç nord i també afectarà les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. Dimecres dia 4 de febrer es preveuen precipitacions al litoral i prelitoral en forma de ruixats i localment acompanyades de calabruix, afectant a totes les comarques de Barcelona, La Selva i Baix Penedès. En aquestes comarques puntualment la cota baixarà fins a 300 m.

A la nostra comarca, concretament, està previst el dimecres 4 de febrer un risc moderat entre les 0 i les 12. Davant les previsions que l’Ajuntament ha rebut des del CECAT, demà al matí està prevista una reunió del comitè tècnic per risc de nevada per posar en comú la coordinació i les actuacions referides a aquest possible episodi.