Arpistes vinguts d'arreu de Catalunya actuen a l'Auditori de Terrassa

La Torre
01 de febrer del 2015
Foto de família dels músics participants a la trobada
Foto de família dels músics participants a la trobada | Foto: Manel Marquès

Assaig del dissabte al matí a l'Auditori Foto: Manel Marquès


Aquest dissabte va tenir lloc a l'Auditori Municipal de Terrassa la Trobada d'Arpistes de Terrassa, organitzada conjuntament per l'Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa i l'Associació Catalana d'Arpistes.

Es tracta d’una reunió de professors i alumnes de tot Catalunya, de totes les edats i nivells, per compartir l’experiència de fer música tots junts en un gran conjunt d'arpes.

Els participants van arribar al matí per a assajar les peces del gran conjunt d'arpes. A la tarda es van fer dos concerts, a les 18:00h i a les 19:30h (aquest darrer inclòs en el XVIII Cicle de Concerts del Conservatori). Tots dos varen comptar amb una gran assistència de públic.

En aquesta ocasió es va triar un repertori al voltant de la música de pel·lícules. Un gran conjunt de quaranta arpes va interpretar temes de Harry Potter i The Lord of the Rings, arranjats expressament per a l’ocasió. A més, el programa es va completar amb l’actuació de petits conjunts d’arpes de les diferents escoles de Catalunya, i també un conjunt de professors format per a l’ocasió. 

Paral·lelament, hi va haver durant tot el dia una exposició d’arpes a càrrec de la casa Mundimúsica de Madrid. Aquesta va ser la cinquena ocasió en que Terrassa acull una trobada d’arpistes d’aquestes dimensions, que no han tingut mai lloc en cap altre localitat de casa nostra. 
 

Foto de família dels músics participants a la trobada Foto: Manel Marquès