Dilluns s'inicien les activitats del Mes de la Pau

L'Ajuntament i la BCT Xarxa han preparat un programa amb 16 activitats

La Torre
01 de febrer del 2015
Terrassa es prepara, per segon any consecutiu, per a la celebració del Mes de la Pau que tindrà lloc durant el mes de febrer; una iniciativa impulsada des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació amb la col·laboració de la BCT Xarxa, xarxa municipal de biblioteques públiques de Terrassa.

El Mes de la Pau s’inicia el dia 30 de gener, data en la que se celebra anualment el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, coincidint amb l’aniversari de la mort de l’activista en favor dels drets humans Mahatma Gandhi, amb l’objectiu de poder recordar la seva tasca en pro del pacifisme.

El programa es composa de diverses exposicions, tallers pedagògics, sessions de contes per a infants, i dues conferències. D’aquestes, cal destacar la que pronunciarà el director de la Fundació per la Pau, Jordi Armadans, que tindrà lloc el dia 12 de febrer a la Biblioteca Central de Terrassa sota el títol: “Desarmament, per fer possible la pau i els drets humans”.

El cicle es complementarà amb una mostra de llibres sobre aquesta temàtica. Tot aquest seguit d’activitats es programen amb la intenció de sensibilitzar el públic de les biblioteques sobre la cultura de la pau i amb la finalitat de difondre els valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

El cicle s’inicia el proper dilluns 2 de febrer amb la inauguració de l’exposició: “Seriosament... 25 arguments per la Pau”, a càrrec de la Fundació per la Pau. Aquesta exposició es podrà veure fins al 14 de febrer a la Biblioteca Central de Terrassa. També del 2 al 14 de febrer, la Biblioteca del Districte 6 acollirà l’exposició: “Els conflictes armats. La pau dibuixada”, a càrrec de l’Escola de Cultura per la Pau. Per últim, la setmana vinent, tindrà lloc el taller “Pau, Paz, Peace, Paix...”, adreçat a infants de 8 a 12 anys, a la Biblioteca del Districte 2.