Un centenar d'arpistes interpretaran a Terrassa bandes sonores de cinema

El tema principal de la trilogia "El Senyor del Anells" i el vals de "Harry Potter i el Calze de Foc" seran dues de les peces arranjades que tocaran els alumnes d'aquest instrument

La Torre
30 de gener del 2015
L’Auditori Municipal de Terrassa acollirà dissabte una trobada d'arpistes que reunirà al voltant de vuitanta estudiants d’arpa d'arreu de Catalunya i una dotzena de professors d’aquest instrument, provinents també de diferents escoles. La trobada, organitzada per l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa i l'Associació Catalana d'Arpistes, vol ser un espai de reunió per a professors i alumnes de tot el país, de totes les edats i nivells, per compartir l’experiència de fer música tots junts. La trobada, doncs, farà possible veure una formació musical molt poc habitual com és un gran conjunt d’arpres. 

En concret, hi haurà dos grups de 40 arpes que interpretaran el mateix repertori, un a les 18h i un altre a les 19.30h (aquest darrer, inclòs en el XVIII Cicle de Concerts del Conservatori). L’accés als concerts és gratuït, però amb entrada. Les persones interessades les poden demanar a [email protected]

El programa del concert es basarà en música de cinema i inclourà dues peces arranjades expressament per a un gran conjunt d’arpes. Es tracta del tema principal de la trilogia “El Senyor del Anells” i del vals de “Harry Potter i el Calze de Foc”. Aquests dos temes els interpretarà tot el grup de 40 arpes, format per estudiants de tots els nivells, amb edats que van dels 6 als 45 anys. El programa es completarà amb l’actuació de petits conjunts d’arpes de les diferents escoles de Catalunya, a més d’un grup de professors format per a l’ocasió. 

Els participants a la trobada provenen d’escoles de música d’Amposta, Barcelona, Granollers, Lleida, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa i Vilanova i la Geltrú. Alumnes i professors arribaran a Terrassa al matí, prepararan el conjunt d’arpres i assajaran els temes que interpretaran a la tarda, a més de participar en un dinar de germanor. Aquesta serà la cinquena ocasió en que Terrassa acull una trobada d’arpistes d’aquestes dimensions, mai vista a cap altra localitat catalana.