Sàmper: «Per generar ocupació necessitem reindustrialitzar Terrassa»

L'alcaldable de CiU a Terrassa ha presentat els seus eixos de campanya, i afirma que "fugim de l'eix dreta-esquerra, la nostra prioritat és fer el millor pels ciutadans"

Lluïsa Tarrida
31 de gener del 2015
Actualitzat a les 14:09h
Miquel Sàmper i Mariona Vigués, han realitzat el primer acte de pre-campanya
Miquel Sàmper i Mariona Vigués, han realitzat el primer acte de pre-campanya | Foto: Lluïsa Tarrida

Miquel Sàmper i Mariona Vigués Foto: Lluïsa Tarrida


Presentar els principals eixos de la candidatura de Miquel Sàmper a l'alcaldia de Terrassa i el projecte de futur que CiU té per a la nostra ciutat. Aquest ha estat el motiu de la convocatòria aquest divendres a la seva seu del carrer Nou de Sant Pere. Sàmper ha centrat el seu discurs en els dos punts clau en els quals versarà la seva campanya: generar ocupació i potenciar les polítiques socials.

El candidat convergent ha explicat que "Terrassa és una ciutat que fa molts anys que està aturada, adormida i que no sembla que tingui intenció de despertar-se. La nostra ambició és que la ciutat comenci a córrer, i per fer-ho cal que afrontem la principal preocupació dels egarencs en aquest moment: l'atur". Per fer-ho, Sàmper ho té clar: "la ciutat va ser un referent industrial durant molt anys i ara ja no ho és, creiem que cal tornar als orígens, per generar ocupació cal que reindustrialitzem Terrassa" i ho ha argumentat dient "estem en un lloc privilegiat, ben comunicat i proper a un altre eix industrial molt potent -el Bages i Berguedà-, s'ha d'aprofitar, els terrassencs han de creure's que Terrassa ha de ser la segona ciutat de Catalunya".

Sobre la reindustrialització, el nacionalista aposta per buscar un sector de referència que actualment sigui emergent i potenciar-lo a la nostra ciutat, tot i que reconeix que d'entrada cal "tornar a industrialitzar els polígons industrials, que s'acabi el IV Cinturó i tenir un parc industrial apte també per aquelles empreses que volen naus industrials més grans de 4.000 metres quadrats".

Sobre les polítiques socials, Sàmper ha avançat que "hem de parar especial atenció als sectors més vulnerables: menors, gent gran, aturats i desnonats. Nosaltres defugim de l'eix dreta-esquerra, només volem el millor pels ciutadans i per això hem de tenir present que hi ha molta gent a Terrassa que ho està passant molt malament". L'alcaldable considera que CiU "és l'alternativa real de canvi en aquesta ciutat governada durant 36 anys pels socialistes" i subratlla que les eleccions municipals cal enfocar-les en temes locals, obviant que el setembre n'hi ha una d'autonòmiques.

Sobre els possibles pactes que surtin a la palestra després de les votacions, Sàmper ha afirmat que "sabem que el mapa polític es complicarà perquè el ple quedarà atomitzat, no hi haurà cap força política que tregui majoria així que s'imposarà la cultura del pacte; CiU considera que malgrat que hi ha forces molt distants ideològicament, cal explorar tot el que surti".