Matadepera activa el Pla Procicat per forts vents

L'episodi afectarà en les properes hores la comarca

per La Torre, 29 de gener de 2015 a les 13:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Matadepera ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat pels forts vents que es preveuen en les properes hores. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que hi haurà vent molt intens a la major part del territori a partir d’aquest dijous. L’episodi serà especialment greu durant la matinada de dijous a divendres, i durant el matí de divendres, moment de màxima intensitat del temporal de vent, amb cops de més de 125 km/hora.

Protecció Civil adverteix que la població ha d’extremar la prudència en la mobilitat tant en vehicle com a peu, i limitar les activitats a l’aire lliure en les zones afectades davant la previsió d’incidències. Durant la màxima intensitat del vent cal evitar realitzar activitats a l’aire lliure si no són segures, en especial a muntanya. Dins els nuclis urbans de les poblacions més afectades, cal recollir o lligar de forma segura tendals i retirar qualsevol element inestable situat a l’exterior a terrasses o similars, ja que poden precipitar-se i provocar un accident. També cal evitar situar-se a prop d'elements que puguin caure (murs, arbres, tancaments, bastides que es moguin, senyals, mobiliari urbà en alçada o altres similars). Aquestes mesures seran especialment necessàries a partir de la matinada del dijous a divendres i durant part del matí de divendres.
 

 

Participació