Terrassa inverteix 550.000 euros en la neteja de grafits

L'Ajuntament ha creat un dispositiu especial amb la contractació de 32 persones durant sis mesos per dedicar-se especialment a eliminar les guixades que omplen els carrers de la ciutat

La Torre
31 de gener del 2015
Actualitzat a les 18:53h
Demostració de les tasques de neteja a Sant Llorenç
Demostració de les tasques de neteja a Sant Llorenç | Foto: A.T.

Demostració de les tasques de neteja a Sant Llorenç Foto: A.T.


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat dels regidors de Manteniment Urbà i Neteja Viària, Pedro Domínguez; i d’Ocupació, José Manuel Jiménez; ha visitat el servei de neteja de grafits que forma part del programa “Terrassa Neteja en Marxa”, per reforçar la neteja de la ciutat. La visita ha tingut lloc al carrer de Castellsapera, 5, al costat del Poliesportiu Municipal de Sant Llorenç.

El programa inclou aquest dispositiu de neteja de grafits, juntament amb un de reforç de neteja viària, un altre de neteja de l’entorn natural, un tercer de neteja d’herbes als escocells i el darrer de retirada d'adhesius i cartells, a més d’un dispositiu especial de reforç d’equips específics d’Eco-Equip.

Aquests programes han generat, en total, 112 contractacions i, concretament, el dispositiu de neteja de grafits dóna feina a 32 persones. L’Ajuntament ha col·laborat amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a la contractació d’aquest personal. Aquests 32 treballadors i treballadores han estat contractats per un període de sis mesos a jornada completa, han passat un període de formació d’entre 80 i 120 hores i es van incorporar el passat mes de novembre.

En total, el Consistori destinarà prop d’1.800.000 euros a la millora de la neteja a la ciutat, xifra que inclou la retribució de les persones contractades amb plans d’ocupació, la seva formació i el material necessari, a més dels contractes extraordinaris amb empreses externes. Només en el dispositiu de neteja de grafits s’han invertit més de 550.000 euros, entre el sou del personal i els materials.