El PP proposa multar amb 6.000 euros hissar estelades als col·legis

Quico Sallés
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 8:38h
La proposició de llei que ha presentat el PP al Parlament.
La proposició de llei que ha presentat el PP al Parlament. | QS/ND


Reacció del PPC a la munió d'estelades que onegen per Catalunya. Si fa una setmana el ple va tombar una proposició de llei dels populars per prohibir l'estelada als Parcs de Bombers, ara li toca el rebre a les escoles, instituts i espais municipals. Segons ha pogut saber Nació Digital, el PP ha registrat al Parlament una Proposició de Llei sobre l'ús de símbols a les institucions i espais públics de Catalunya que busca evitar la proliferació d'estelades amb multes de fins a 6.000 euros.

El text, al qual ha tingut accès aquest diari, consta de 16 articles i cinc disposicions diferents, carrega contra l'ús de l'estelada en col·legis, centres cívics i instal·lacions municipals. De fet, considera que hissar la bandera independentista a un centre d'Ensenyament vulnera la Declaració de Drets del Nen de l'ONU. Fins i tot, acusa l'estelada "d'incitar a trencar la convivència democràtica o transgredir la legalitat vigent". La llei també vol lligar curt els funcionaris o autoritats que permetin l'ús de l'estelada.

La llei dels populars estableix un règim sancionador que preveu multes de fins a 6.000 euros per hissar la bandera independentista en un col·legi o administració local. Import que hauria d'abonar, segons el text el director de l'escola o el mateix alcalde que hagi permès que la bandera independentista onegi.