Vallesos es mostra al Centre al Excursionista de Terrassa

La revista documenta el paper irradiador de cultura, naturalisme, associacionisme i lleure de l'excursionisme

Nació Digital
27 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:23h
Dijous 29 de gener a les 19:30 del vespre es presentarà al Centre Excursionista de Terrassa la Revista-Llibre Vallesos. Anirà a càrrec del geògraf Martí Puig i Cabeza, l’excursionista Narcís Serrat, la periodista Laura Pinyol, la cantant Gemma Humet i el director de la publicació dedicada a l’excursionisme al Vallès i a Catalunya Vicenç Relats.

La revista-llibre documenta el paper irradiador de cultura, naturalisme, associacionisme i lleure saludable d'un moviment centenari que es manté amb plena vitalitat.

Més informació:
- Inclou una completa guia de més d'un centenar de caminades i curses que s'organitzen cada any arreu del Vallès, així com un directori de la seixantena de centres excursionistes agrupats a la FEEC.

- Recull la tasca iniciàtica fonamental d'estudiosos com Pau Vila, Salvador Llobet o Miquel Crusafont i la rellevància de noms pioners de l'excursionisme com Mn. Jaume Oliveres i d'actuals com el campió mundial de curses de muntanya Kílian Jornet.

- La publicació també inclou patrimonis històrics sobre el paper dels vallesans a la Primera Guerra Mundial i en la Guerra de Successió.

 S'entrevista el periodista Miquel Calçada i es dediquen perfils a personatges com el fotògraf Joan Foncuberta, el científic Àlvar Sánchez, l'economista Núria Bosch o els artistes Rosa Renom, Carles Belda, Gemma Humet i també l'Orquestra Simfònica del Vallès.

a revista-llibre semestral Vallesos Gent, terra i patrimoni ja té al carrer el seu vuitè número, de tardor-hivern, amb una carpeta-dossier dedicada a glossar la vitalitat actual i la forta petjada històrica -més que centenària- de l'excursionisme al Vallès, que presenta com a "bressol de gairebé tot".