Les JERC Terrassa homenatgen els combatents republicans

Reivindiquen jutícia i dignitat per a la Casa del Poble, l'històric edifici propietat d'Esquerra Republicana espoliat durant el franquisme

La Torre
27 de gener del 2015
Actualitzat el 01 de febrer a les 15:24h
Les JERC de Terrassa van recordar ahir, 26 de gener, l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat el 1939, fa exactament 76 anys, així com algunes de les conseqüències que aquesta ocupació va tenir.

En memòria dels combatents republicans caiguts a la ciutat durant la guerra i de les víctimes de la repressió franquista han fet una ofrena floral al Monument als combatents republicans del Cementiri de Terrassa.

"Creiem que és indispensable honorar la memòria d'aquells terrassencs que van resistir i perdre la vida defensant la República davant l'avenç d'un règim de terror, que va prendre la democràcia dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa. A més a més, volem reivindicar també justícia i dignitat per a la Casa del Poble, l'històric edifici del centre de Terrassa que fou propietat de l'Esquerra Republicana, i que fou espoliat durant el franquisme". Per aquest motiu, han fet difusió entre la ciutadania d'uns texts on s'explica la història de l'edifici i el seu procés d'apropiació per part de les forces franquistes. "Seguim lluitant perquè un edifici d'aquesta magnitud històrica i de valors democràtics no caigui en les runes de l'oblit".