La indústria audiovisual reconeix produccions fetes a Terrassa

[REC] 4, rodada al Parc Audiovisual, és una de les favorites als Premis Gaudí

La Torre
27 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:17h

Un fotograma del film 4 Apocalipsis. Foto: 4


Un any més, el jurat de la VII edició dels premis Gaudí, organitzats per l'Acadèmia del Cinema Català, reconeix produccions que, d'una manera o altra, es relacionen amb la nostra ciutat. Rodades als platós del Parc Audiovisual de Catalunya o a les diferents localitzacions naturals de Terrassa, les produccions produïdes a casa nostra tornen a l'escena aquests dies pel reconeixement que li fa la indústria audiovisual actual. 
La presència de Terrassa a les produccions nominades és habitual, ja que en quasi la totalitat de les edicions anteriors dels premis Gaudí els films rodats a la ciutat han estat presents. Si l'any passat films com 'Los últimos días', '3 bodas de más' o 'Grand piano' van ser reconeguts, aquest any és el torn de ' 4', de Jaume Balagueró rodada al Parc Audiovisual  i 'Descalç sobre la terra vermella', rodada al Mas Viver de Torrebonica de Terrassa nominada com a Millor pel·lícula per a TV.

4 (plató 3, 4 i localitzacions Parc) és el tercer film amb més nominacions als Gaudí entre les quals destaquen la de Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció de producció (Oriol Maymó / Teresa Gefaell), Millor fotografia (Pablo Rosso) Millors efectes especials/ digitals i Millor direcció artística (Javier Alvariño).
Per la seva banda, el talent dels alumnes de l'ESCAC, escola de cinema de referència a la nostra ciutat, torna a estar representat amb la categoria de Millor curtmetratge de la mà de Laura Garcia i Patrícia Font, creadores d''Alex' i 'Café para llevar', respectivament.
Cal destacar que molts dels alumnes que any rere any són nominats o reconeguts a festivals i premis reben el suport constant del Parc Audiovisual i la seva Film Office tant en la recerca de localitzacions i permisos com així en totes les gestions necessàries per portar a terme les seves produccions. Exemple d'això són les més de 20 produccions que els alumnes de l'ESCAC van realitzar l'any 2014 amb la col·laboració oferida pel Parc Audiovisual.
I als Premis Goya...
El jurat dels Premis Goya també han reconegut i nominat produccions amb accent terrassenc. 'Cafè para llevar' escrit i dirigit per Patricia Font, i produït per Escac Films ha estat nominat a la categoria de Millor curtmetratge de ficció. I la terrassenca Mercè Paloma torna a estar nominada a la categoria de Millor vestuari per la seva participació a la coproducció catalana 'Stella Cadente'. 
Quan i on?
El lliurament de premis de la VII Edició dels Premis Gaudí serà l'1 de febrer al St. Jordi Clubd e Barcelona i la gala dels Goya el dia 7 de febrer al Centro de Congresos Príncipe Felipe on l'actor i monologuista Dani Rovira ('8 apellidos vascos') serà l'encarregat de conduir la gala.
Llistat complet nominats VII Premis Gaudí
Llistat complet nominats XXIX Premis Goya