Roche i Catlab s'alien per dotar els laboratoris amb l'última tecnologia

La multinacional farmacèutica ubicada a Viladecavalls arriba a un acord amb el laboratori egarenc per incrementar-ne la capacitat de producció i l'eficàcia | La renovació de l'aliança permetrà la gestió diària de mostres corresponents a 3.500 pacients

E.P.
26 de gener del 2015
Actualitzat el 27 de gener a les 8:07h
Representants del Catlab, Roche Diagnostics i Hospital Solutions, en la presentació de l'acord
Representants del Catlab, Roche Diagnostics i Hospital Solutions, en la presentació de l'acord | Foto: Mútua Terrassa

La multinacional farmacèutica Roche i Catlab, integrat per Mútua Terrassa, l'Hospital de Terrassa i l'Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell, han renovat la seva aliança per mantenir la capacitat innovadora i el paper de centre de referència d'aquest laboratori en xarxa.

Segons han explicat els responsables de Roche i de Catlab a una roda de premsa celebrada aquest dilluns a Viladecavalls, l'acord permetrà renovar la cadena d'automatització --instal·lada fa sis anys-- amb la incorporació de la tecnologia d'última generació proporcionada per Roche, i significarà un increment de la capacitat de producció i l'eficàcia d'aquest laboratori.

"La renovació permetrà la gestió diària de mostres corresponents a 3.500 pacients i al mateix temps assegurarà la nostra capacitat de creixement", ha explicat la directora de Catlab, Imma Caballé, que ha subratllat que el projecte de Catlab està obert per continuar sumant nous centres sanitaris que es vulguin adherir a aquest projecte.

En aquest sentit, el president de Roche Espanya, Jaime Vives, ha assegurat que l'acord permetrà que "la renovació tecnològica que hi ha a Roche s'incorpori de manera progressiva a Catlab".

Al llarg del 2014 ha tingut lloc la renovació d'una part de la cadena vinculada a bioquímica i la previsió és que durant el 2015 es procedeixi a millorar la resta d'aquesta secció, com també la d'hematologia i que el 2016 s'adapti la de biologia molecular.

Servei a més d'1 milió de persones

El laboratori Catlab va sorgir el 2008 quan Mútua Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa van decidir crear una instal·lació de qualitat que donés servei a la zona del Vallès i que després, el 2012, va incorporar l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

"Es tracta d'un model diferent perquè és un laboratori que funciona en xarxa, abraçant tres hospitals i tota l'atenció primària d'aquesta àrea d'influència de 1.020.000 habitants", comenta Caballé que assegura que aquesta estructura permet aprofitar les economies d'escala i oferir una cartera de serveis de més qualitat.

Alhora apunta que el Catlab està format per la seu central ubicada a Viladecavalls, més els tres laboratoris de cadascun dels hospitals vinculats a ell i que té 140 treballadors en total.

El Catlab és un laboratori d'última generació on totes les àrees estan equipades amb tecnologia punta i que a més es presenta com el més acreditat d'Espanya per la ISO 15189, la normativa europea pròpia dels laboratoris clínics que assegura la fiabilitat dels resultats emesos.