El Consell Comarcal vol que es reobrin tots els llits de l'Hospital de Terrassa

La moció presentada per ICV i les CAV també demana la creació d'una comissió ad hoc per dur a terme una anàlisi i diagnosi de les deficiències a les Urgències

La Torre
26 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:02h
El grup d’ICV-EUiA ha defensat la moció, juntament amb les CAV, treballada pels Col·lectius en Defensa de les Urgències del Taulí (CODUT) a favor de la urgent millora de les urgències del Parc Taulí i per a la recuperació de les instal·lacions sanitàries públiques al Vallès Occidental. La moció s'ha aprovat amb els vots favorables de tots els partits, amb l'excepció del grup de CiU que s'ha abstingut.

La moció, debatuda al ple del Consell Comarcal, rebutja les polítiques que està duent a terme el Govern de la Generalitat d'eliminació de dotacions i de disminució del pressupost destinat a la Sanitat pública. "En nom d'una suposada "rendibilitat" CiU està desmantellant la Sanitat Pública amb les conseqüències negatives que això suposa per a la ciutadania que pateixen un detriment del servei, en aquest cas, al col·lapsar-se les Urgències a la nostra comarca", ha exposat Àngels Marcuello, membre del grup d'ICV-EUiA i Vice-Presidenta al Consell Comarcal.

En particular es reivindica la reobertura dels llits de planta tancats a l'Hospital Taulí (120-150 llits), la reobertura dels llits tancats de l'Hospital de Terrassa (70 llits) i la finalització i obertura de les dues plantes al mateix Hospital (70 llits més), la construcció de l'hospital Ernest-Lluch a Cerdanyola-Montcada-Ripollet (200 llits) així com la reobertura dels Serveis d'Urgències 24 hores als CAPs del Vallès Occidental on s'han tancat. Reivindicacions que  ICV-EUiA també va recollir en forma d'esmenes al Pressupost de la Generalitat per l'any 2015.

Per últim, la moció també demana la creació d'una comissió ad hoc integrada pels partits polítics amb representació en els diferents Ajuntaments, juntament amb els agents socials com els Col∙lectius en Defensa de les Urgències del Taulí (CODUT), per dur a terme una anàlisi i diagnosi de les deficiències a les Urgències, abordant els temes del fluxe, les derivacions, els recursos, la concepció de l'assistència primària i la seva incidència en les Urgències, etc., i la confecció d'un calendari que contempli totes aquestes qüestions. El ple ha considerat important que el Consell Comarcal també tingui representació a l'esmentada comissió.