Terrassa, satisfeta amb els acords amb l'Agència Catalana de l'Habitatge

El Gremi de la Construcció del Vallès, la Cambra de la Propietat i Cecot s'han reunit amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per parlar sobre ITE, subvencions i normes Comunitats

La Torre
25 de gener del 2015
Actualitzat a les 8:56h
El president del Gremi de la Construcció del Vallès, Toni Palet, el vocal del Gremi, Javier Yagüe, el secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé i el secretari de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca, Joan Planas Comerma, van mantenir una reunió de treball amb el Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de Catalunya, Carles Sala, el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt i el director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’AHC, Jordi Sanuy, a la seu de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
El motiu d’aquesta trobada sorgeix de la preocupació existent en el sector de l’habitatge sobre l’aplicació de la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE), així com de la paràlisi existent en relació a la modificació de la normativa que hi ha pendent per part de la Generalitat.
 
A parer de les tres entitats professionals convocants, el resultat de la reunió amb els representants de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha estat satisfactori ja que han trobat, per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, "receptivitat i comprensió" a les problemàtiques generades, així com el compromís d’implementar solucions que redueixin el "grau d’impacte negatiu sobre l’activitat del sector".
 
Així, cal destacar, com a conclusions a les que s’ha arribat:

-L’avançament de la convocatòria de subvencions d’aquest any per part de la Generalitat al proper mes de febrer (anticipant la convocatòria que a l’any 2014 que es va dur a terme en el mes d’agost). 

-El 2015, les entitats del sector i la pròpia Agència d’Habitatge de Catalunya intensificaran la difusió sobre les subvencions entre propietaris i comunitats de propietaris per tal d’exhaurir el pressupost destinat a aquest efecte. 

-El període per al cobrament de les subvencions s’escurça ja que el termini per a demanar les subvencions quedarà obert, liquidant-se trimestralment, però gaudint ja de consignació pressupostària pròpia. 

-Tot i que el nou Decret de l’ITE serà més rigorós en quant al compliment de l’obligació d’obtenir el certificat d’aptitud dels edificis, simplificarà la tramitació administrativa. 

-Es treballarà conjuntament, Agència, professionals del sector i Cambres de la propietat, per dur a terme una campanya de difusió més àmplia per tal de facilitar el compliment de la norma en el cas de les ITE, ja que serà més accessible l’obtenció de subvencions, i evitar una aplicació generalitzada del règim sancionador. 

-La modificació de la normativa que afecta a les Comunitat de propietaris (codi civil de Catalunya), és previst que s’aprovi i entri en vigor dins aquest any 2015. 

Els assistents a la reunió es van emplaçar a una propera reunió de seguiment en els propers mesos per fer el seguiment de la repercussió de les accions que es vagin posant en marxa a partir d’ara.