L'Hospital de Terrassa redueix la llista d'espera

El Consorci Sanitari pressionat pel CatSalut es posa com objectiu aconseguir arribar als sis mesos com a temps màxim perquè els pacients siguin intervinguts

La Torre
30 de gener del 2015
Actualitzat el 31 de gener a les 17:12h

Hospital de Terrassa Foto: Toni Fages


Durant el 2014 l’Hospital de Terrassa ha portat a terme un seguit d’accions que han donat resposta als objectius marcats pel CatSalut pel que fa a les llistes d’espera quirúrgiques.
En el grup dels 14 procediments garantits, la llista d’espera quirúrgica ha disminuït en 1.348 pacients (-54,2%) respecte l’any anterior aconseguint pràcticament l’objectiu de mantenir en menys de 6 mesos el temps d’espera per a ser intervingut. Així, s’han realitzat un total de 4.865 intervencions durant el 2014.

L'única excepció és en les pròtesis de genoll que s’ha situat a 9 mesos. Segons el Consorci, aquest procediment però "quedarà per sota dels 6 mesos en el primer semestre del 2015". Pel que fa a la patologia neoplàsica maligna, seguint amb els criteris establerts pel Departament de Salut, l’espera és per sota dels 45 dies.
 
En referència a la Cirurgia Major Ambulatòria s’ha incrementat un 56,3% l’activitat quirúrgica total, així com l’activitat amb hospitalització que ha augmentat  un 10,9%. Els mitjans materials utilitzats han estat l'obertura d’un quiròfan diari al matí i un quiròfan diari de tarda, amb la dotació de recursos corresponent.
 
A nivell de l’especialitat d’oftalmologia s’ha implantat el sistema de "visita única", que consisteix en què el pacient en un únic dia és visitat pel metge especialista, se li fan les proves complementàries necessàries i queda inclòs en agenda preoperatòria, pendent d’assignació de dia i hora d’intervenció. D’aquesta manera s’han "optimitzat el nombre de consultes d’aquesta especialitat quirúrgica".
 
Des del Consorci Sanitari de Terrassa afirmen que l’assoliment dels objectius ha estat possible "gràcies a l’esforç individual i col·lectiu de tots els professionals, a la millor gestió dels temps a quiròfan i a l’esforç pressupostari i organitzatiu del Consorci Sanitari de Terrassa".