Les deixalleries del Vallès recullen 1.240.000 càpsules de begudes

El sistema implantat pel Consorci de Gestió de Residus inclou els municipis de Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls

La Torre
25 de gener del 2015
El Vallès Occidental compta amb un sistema de reciclatge per a les càpsules monodosi de begudes com les de cafè o infusions implantat pel Consorci per a la Gestió de Residus a 17 deixalleries municipals entre les quals hi ha Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Els ciutadans poden portar les càpsules d’alumini i de plàstic tant a les deixalleries municipals com a les deixalleries mòbils i dipositar-les en uns contenidors específics; ja que aquests residus no es poden llençar al contenidor groc o dels envasos.

El reciclatge de càpsules a la comarca ha permès que durant el 2014 s’hagin recollit més d’1.240.000 càpsules a les deixalleries municipals, de les quals un 37% són de plàstic i un 63% d’alumini. Aquestes dades suposen una acumulació de 7.445 kg recollits, que gairebé duplica els valors de recollida respecte l’any anterior. En el 2013 es van recollir durant els mesos de la seva implantació aproximadament unes 55.000 càpsules al mes, que s’han convertit al 2014 en 103.000 càpsules mensuals recollides.

El sistema de recollida es va posar en marxa a mitjans del mes de setembre de 2013 i està gestionat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb els ajuntaments de la comarca, gràcies a un acord amb l’empresa Nestlé i les seves filials Nespresso i Dolce Gusto. La recollida dels contenidors la porta a terme l’empresa d’inserció socio-laboral CIPO, que trasllada els residus en uns punts d’acumulació. Un cop allà les càpsules són gestionades per Nestlé, que es fa càrrec del trasllat de totes les càpsules d’alumini i plàstic que s’han recollit fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran. Com a resultat, es poden reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.