Una canonada d'aigua de Terrassa inunda cases d'Abrera

L'avaria no va afectar el subministrament d'aigua de la nostra ciutat ni a la resta de municipis | Mina Aigües de Terrassa assegura que "s'està treballant per buscar una solució"

per E.P. , 23 de gener de 2015 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"L'aigua entrava per sota la porta. Vaig intentar sortir, però no podia". David Soto, veí de la urbanització Sant Miquel d'Abrera (Baix Llobregat), ha relatat així el trasbals que va suposar l'avaria, dilluns passat, d'una de les canonades que abasteixen d'aigua el municipi de Terrassa i que passa per sota les seves cases. L'aigua va inundar el carrer i va esbotzar un mur d'un pati i el balcó d'un habitatge, entre altres danys. Amb els patis enfangats a l'espera dels diferents pèrits, els veïns reclamen una solució "definitiva" per a una infraestructura que, diuen, no és la primera vegada que té problemes.

Aquesta canonada és una de les que abasteix d'aigua el municipi de Terrassa, des de la Planta de tractament d'aigües del riu Llobregat. L'avaria no va afectar el subministrament d'aigua a aquesta ciutat ni a la resta de municipis, tot i que sí provisionalment a algunes de les llars afectades. Fonts de MINA han assegurat que ara el subministrament està completament garantit per a tots els usuaris.


Des de MINA Aigües de Terrassa asseguren que "s'està treballant per buscar una solució". Els veïns de les cases del fons del carrer de Sant Miquel van passar "por" i van sentir "impotència" en veure com, en la nit de diumenge a dilluns, l'aigua entrava per sota les portes de casa i els deixava "incomunicats". Soto ha explicat que estaven "tan tranquils" quan "de cop, van sentir com una explosió". "Vaig intentar sortir però no podia per la quantitat d'aigua que baixava. Em vaig espantar. Vam estar una mitja hora sense poder sortir de casa fins que van tancar l'aigua", recorda. Tres dies després de l'avaria, Soto mostra els terrenys exteriors de casa seva coberts de fang i explica com l'aigua va negar aquest cul-de-sac i va provocar danys als habitatges.

Davant la casa de Soto, el trencament de la canonada va esqueixar la barana del balcó d'un habitatge i va esbotzar el mur d'un pati que va caure sobre un cotxe. "Si arriba a passar a una altra hora, quan hi ha gent al carrer, estaríem parlant de conseqüències molt més greus", alerta aquest veí. Tot i que la rebentada del passat dilluns és l'avaria més greu que ha patit aquest conducte, fa uns anys, explica Soto, ja es va haver d'arreglar una "fissura". Aleshores, però, l'afectació va ser molt menor.


Per als veïns del carrer de Sant Miquel, la solució passa per "desviar" la canonada fora de la urbanització. Soto alerta del perill per a les persones que suposa ara com ara aquest conducte i reclama que la solució que s'acabi decidint sigui "definitiva". "Amb aquesta por no podem viure tota la vida", rebla aquest veí. Les feines se centren a "refer" els danys mentre es busca una solució Des de MINA Aigües de Terrassa asseguren que "s'està treballant per buscar una solució" i apunten que ja ho estaven fent des d'abans de l'avaria. Afegeixen però que encara no hi ha cap decisió presa sobre quina podria ser aquesta solució.

A hores d'ara les feines se centren a "refer" tot el que va quedar malmès als habitatges de la urbanització. En un primer comunicat, l'empresa va reconèixer que l'avaria era "important" i que havia provocat danys materials a alguns habitatges "construïts damunt la canonada". 
 

 

Participació