El Poeta Cuántico es desvesteix a la Nova Jazz Cava

La Torre
23 de gener del 2015
Juan Luis Rubio actua a la Nova Jazz Cava
Juan Luis Rubio actua a la Nova Jazz Cava

Juan Luis Rubio actua a la Nova Jazz Cava


Aquest diumenge, dia 25, El Poeta Cuántico, alter ego de Juan Luis Rubio (Terrassa, 1975), presenta a la Nova Jazz Cava el seu darrer disc "Mientras te desvistes", una petita muntanya russa que intercala el bolero, la rumba, la balada, cançons descaradament pop, i pinzellades de jazz i de soul. Serà a les vuit del vespre i comptarà amb la participació d'artistes convidats.

Encara que a "Mientras te desvistes" hi continua havent mostres del sentit de l'humor plasmat en el seu debut discogràfic "Algo de luz" -presentat al Festival de Barnasants en 2010-, en aquest disc es veu un Poeta més atrevit, més descarat. Tant el seu disc anterior com aquest acaben amb dos temes instrumentals (meravellosos tots dos) trobant en les cordes de les seves guitarres àtoms pròfugs de les seves paraules. 

Aquest desplegament melòdic ha comptat amb la participació de grans veus en dos duets, la de Judit Neddermann al bolero "Ya lo sé" i la de Maria Josep Obis (Ocumé) en la balada "Es el fin". Destaquen les col·laboracions de Javier Martín (ex-baixista de Ojos de Brujo) en el tema instrumental de fusió flamenca "2012 fue un buen año", Pep Bonachera als vents, la virtuosa guitarra d'Emilio Pérez a la rumba "De lo que no tengo", l'elegant veu de Mònica Guech (ex-concursant de La Voz) en diversos cors i una llarga llista completada per Gabi Martínez, Sergio Párraga, Isidre Delgado (La Locomotora Negra), David Parras, Aleix Tobias (Coetus), Marta Pons, José Robisco, Josep Flix, Lluís Molina, Carlos de Arriba (Orquestra Maravella), Emilio Ruiz i Paquito Escudero.

El primer single del disc és “Adiós cinematográfico” -una cançó que juga amb la possibilitat de que cada instant de vida no sigui més que una seguit d’escenes d’un film, el final del qual és ineludible- i compta amb un videoclip produït per Art2.