Crits de protesta dels treballadors del Carrefour a Terrassa

CCOO considera que la modificació substancial de les condicions laborals que vol aplicar l'empresa és "agressiva i innecessària"

per La Torre, 20 de gener de 2015 a les 12:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Concentració dels treballadors a les portes del centre comercial Foto: Cristóbal Castro


Carrefour anuncia 3.000 noves contractacions mentre planteja una modificació substancial indefinida de les condicions de treball de la seva plantilla. L’empresa pretén realitzar, aquest 2015, una nova Modificació Substancial de les Condicions Laborals dels seus treballadors i treballadores, obrint un període de consultes amb els Sindicats amb representació en el comitè Intercentros d'Hipermercats de l'empresa, segons estableix l'art. 41 de l'ET. Per mostrar la seva discrepància, el sindicat Comissions Obreres aquest passat dilluns els seus treballadors es van concentrar davant dels hipermercats de Terrassa i El Prat de Llobregat.

 

Els empleats es queixen de les rebaixes salarials Foto: Cristóbal Castro

La Federació de Serveis de CCOO, considera que aquesta "mesura és agressiva i innecessària" després d'haver sofert la plantilla dues Modificacions o aplicació de l'art. 41 (2009 i 2012), l'última amb data de finalització el 31 de desembre de 2014. 

La proposta empresarial inclou l'aplicació "indefinida" d'aquestes Modificacions, que suposa segons manifesta en un comunicat el sindicat "horaris irregulars amb lliscaments, canvis de torns, torns partits, mobilitat geogràfica i funcional, treball en diumenges i festius i impossibilitat de conciliar la vida familiar i personal, etc".

 
A l'empara de la Reforma Laboral, Carrefour realitza al parer de CCOO un "abús de la norma per rebaixar, encara més, les condicions laborals dels seus treballadors/es, malgrat constatar que s'han recuperat les vendes i obtingut beneficis en aquests últims anys". Per al sindicat és una "greu ofensa" cap als treballadors/es que consolida la precarietat de l'ocupació en el Sector, sobretot quan l'empresa anuncia 3.000 contractacions indefinides. "El que no explica són les condicions laborals d'aquests contractes de temps parcial que es regiran per la màxima de Carrefour: més treballadors/es, menys hores”, afirmen.

 

Foto: Cristóbal Castro


 

 

Participació