Formació a empreses i professionals sobre la factura electrònica

Des d'aquest dijous, les factures que es presentin a les administracions han de ser amb el model electrònic

La Torre
17 de gener del 2015
L’Ajuntament de Terrassa oferirà a partir de la setmana vinent formacions a les empreses i professionals que ho demanin arran la implantació del model de factura electrònica. A partir del 23 de gener, l'Oficina d’Atenció a l’Empresa impartirà sessions informatives quinzenals adreçades a les empreses i els professionals que necessitin informació i orientació en aquest àmbit. Els assistents rebran informació bàsica sobre com generar factures electròniques i com presentar aquestes factures o les seves ofertes per via electrònica. 

Les sessions tindran una durada d’una hora i s’impartiran de 9.30 a 10.30 del matí a l'Edifici del Vapor Gran (c/Telers, 5). La primera sessió tindrà lloc el divendres 23 de gener, i totes les següents, cada dos dijous a partir del 4 de febrer. Les persones interessades es poden inscriure a les sessions clicant aquí.

Segons l’Ordenança Municipal per al Govern i Administració Electrònica, des del 15 de gener és obligatori l’ús dels mitjans electrònics, informàtics o telemàtics per desenvolupar totes les fases del procediment de contractació, inclosa la presentació de les ofertes i l’adjudicació. A partir d’ara els proveïdors han de presentar les factures en format Facturae, que és l’homologat per l’administració de l’Estat i d’ús obligatori per a administracions i empreses. L’ordenança segueix la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d'impuls de la factura electrònica, que estableix l’obligatorietat de presentar les factures per les administracions públiques en format electrònic. 

Les sessions formatives per a empreses i professionals formen part del conjunt d’accions impulsades per l’Ajuntament de Terrassa per a facilitar el trànsit cap al nou sistema. També s’han previst sessions informatives amb institucions econòmiques de la ciutat, punts temporals de presentació d’ofertes electròniques de manera presencial, amb un dispositiu d’acompanyament, suport per a l’obtenció dels certificats digitals i sessions de formació interna a tot el personal de l’Ajuntament que intervingui en la tramitació de procediments de contractació.