Protesta dels treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa per les retallades

El comitè d'empresa del CST inicia les mobilitzacions a l'Hospital de Terrassa i els CAPs com a mostra de rebuig a un pressupost que suposarà "una retallada de més de 4 milions d'euros entre rebaixes salarials, acomiadaments i reduccions de partides de personal"

La Torre
15 de gener del 2015
Actualitzat el 16 de gener a les 15:20h
Les mobilitzacions es repetiran cada dia a les 12 del migdia
Les mobilitzacions es repetiran cada dia a les 12 del migdia | Foto: Cristóbal Castro

Les mobilitzacions es repetiran cada dia a les 12 del migdia Foto: Cristóbal Castro


Important mobilització aquest dijous al migdia dels treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) a les portes no només de l'Hospital de Terrassa sinó també dels CAPs Sant Llàtzer, Est i Nord. El personal sanitari però també usuaris s'han unit a la protesta convocada des del Comitè d'Empresa davant les "condicions laborals i retributives" que s'estan proposant des de la Direcció del CST en les negociacions que van començar el passat mes de desembre. Les concentracions estan previstes que es repeteixin cada dia a partir d'avui, sempre a les dotze del migdia, als halls i vestíbuls dels diversos centres hospitalaris gestionats pel Consorci.

Els sindicats consideren que hi ha "un risc important que disminueixi la qualitat assistencial que es presta a la nostra població de referència" i lamenta que els treballadors han decidit "no acceptar cap acord ni pacte que representi afegir retallades en qualsevol dels àmbits a les ja existents".

En l'acte de protesta, el comitè ha exposat que "els pressupostos que els centres estan manegant pel 2015 són aproximadament els mateixos que els del 2014. Un 2014 en els que s'ha obligat a aquests centres a fer més activitat programada pel mateix preu, la qual cosa ha fet que molts centres hagin hagut de fer autèntiques barbaritats per tancar l'any comptable públic en equilibri de gestió".

Expliquen que en el cas del CST, respecte al pressupost de l'any passat implicaria afegir una retallada "de més de 3 milions d'euros entre rebaixes salarials i acomiadaments, a banda d'un milió més que es retallarà d'altres partides de personal, com per exemple, fent menys substitucions", per això afirmen que "aquestes retallades afectaran segur, directament o indirectament, a la qualitat assistencial". 
 

Protestes davant del CAP Sant Llàtzer Foto: PDSPT

El Comitè del CST ha engegat contactes per tal que, a través dels sindicats que representen, aquesta protesta es pugui estendre a la resta de la sanitat concertada en general. A banda, també han dit que estan fent contactes amb partits polítics i organitzacions d'usuaris i de defensa de la sanitat pública per tal que els donin suport. 

De moment, partits com Podem Terrassa, la FAVT o la Plataforma en defensa de la Sanitat Públic ja han mostrat públicament el seu suport a les mobilitzacions davant del que consideren "pràctiques mercantilistes de CST i Mútua Terrassa i de la manca d'interès d'altres institucions afectades" i aposten també per "adoptar mesures més contundents que posin punt i final a aquesta situació que venim denunciant ja fa massa temps".