Vacarisses, preocupada per l'increment dels abocaments il·legals de runa

L'Ajuntament ha hagut de destinar una partida de més de 2.500 euros del pressupost local per fer front a la recollida d'una desena de punts negres dispersats pels boscos del municipi

per La Torre, 14 de gener de 2015 a les 18:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un dels abocaments il·legals al terme municipal Foto: A.V.


El passat mes de desembre, l’Ajuntament de Vacarisses va recollir més d’una desena d’abocaments il·legals que hi havia repartits per tot el municipi. Ubicats enmig dels camins i boscos vacarissencs, constaven bàsicament de runa.

 
A banda de l’evident problema mediambiental que aquest tipus d’abocaments plantegen, des del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vacarisses, es vol remarcar l’important "cost econòmic" d’aquestes actuacions. En aquest cas, el consistori vacarissenc ha hagut d’invertir 2.500 euros del pressupost municipal, per la "manca de civisme d'una part de la ciutadania".
 
D’altra banda, es recorda que el Departament de Medi Ambient posa a disposició de la població un lloc adequat per gestionar la runa: la Deixalleria Municipal de Vacarisses. L’aportació de runa a la Deixalleria està limitada a una tona l’any gratuïta. En canvi, si es disposa d’un permís d’obres municipal, la quantitat es pot augmentar fins a cobrir les necessitats de l’obra que s’estigui executant, prèvia comunicació al Departament de Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Vacarisses. Quant a la gestió del fibrociment, el punt més proper es troba a Terrassa Neta.

 

Participació