El PSC vol que Terrassa sigui declarada 'Vila groga'

Els socialistes presentaran una moció al proper ple municipal perquè la ciutat s'adhereixi a la campanya en defensa de l'ensenyament públic

La Torre
09 de gener del 2015
Actualitzat el 16 de gener a les 17:19h
Els Socialistes presentaran una proposta de resolució al proper ple municipal, on demanaran que la ciutat de Terrassa es sumi a la declaració de la ‘Vila groga’, en defensa de l’educació pública i en contra de la dinàmica de retallades aplicades pel govern central i la Generalitat. 

El grup municipal del PSC a Terrassa presentarà aquesta iniciativa en el proper ple del dia 29 de gener. Amb aquesta proposta de resolució, els socialistes sol·liciten que la ciutat es sumi al projecte ‘Vila groga’, que engloba diversos municipis i entitats en defensa de l’educació pública, laica, catalana i inclusiva com a mitjà per formar a infants, joves i ciutadania en general en igualtat de condicions. Segons ha explicat el regidor socialista, Alfredo Vega: “ja hem fet diverses propostes de resolució, esmenes i altres accions en aquest sentit. Ara fem un nou pas i ens sumem a aquesta moviment social perquè ens sentim molt identificats amb les seves reclamacions”. 

Els socialistes consideren important que la ciutat s’adhereixi a la declaració de la ‘Vila groga’ “per reclamar als governs català i espanyol que compleixin la llei, que garanteixin l’accés universal a una educació de qualitat perquè l’ensenyament públic és la millor eina contra la injustícia, el principal ascensor social i font de cohesió” ha afirmat Vega. En aquest sentit, el regidor ha destacat la importància de garantir l’educació 0-3 “una franja que ha estat oblidada per part de la Generalitat i que actualment estem mantenint únicament amb l’esforç de les administracions locals i les famílies” i ha afegit: “ara sembla que la Diputació hi dedicarà una partida, però serà un 50% del que es va invertir en anys passats, i dedicant recursos de les diputacions que són, per definició, recursos dels municipis”.

Pel que fa a les reclamacions pròpies de Terrassa, Alfredo Vega ha destacat la precarització de les condicions del professorat, l’increment de ratis, les taxes de matrícules en la FP Superior, l’augment de les taxes universitàries, o la disminució de beques i l’increment al 21 % de l’IVA en material escolar, a més de la restrictiva política d’inversions en equipaments educatius que "ens afecta de manera preocupant" en la construcció de l’IES del Districte V, de l’IES Les Aymerigues, el pavelló de l’IES Mont Perdut i l’Escola Sala i Badrinas “projectes que no han estat contemplats per la Generalitat en el projecte de pressupostos i que ens temem que no podran avançar”. 

Segons Vega: “cal que lluitem per capgirar les dinàmiques actuals, perquè l’educació és un element clau per al futur del país i també de la nostra ciutat”. Alguns dels municipis que ja s’han sumat a la iniciativa de la ‘Vila groga’ són l’Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Vacarisses, Badia del Vallès, Polinyà i Palamós entre d’altres.